Скільки насправді людей мобілізовано на Львівщині

За перші дві хвилі мобілізації на Львівщині мобілізували близько 5 тис. осіб. «Точної цифри ми не називаємо», – розповів tvoemisto.tv заступник військового комісара області по роботі з особовим складом підполковник Борис Андрєєв.

Борис Андрєєв наголосив, що заява голови Закарпатської обласної державної адміністрації Валерія Лунченка про те, що з Львівської області мобілізовано 14 тис. осіб, не відповідає дійсності. Як писав ZAXID.NET, за інформацією голови Закарпатської ОДА, з Закарпаття в той ж час у зону АТО вирушило 900 осіб.

Крім того, вчора директор департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради Олег Березюк повідомив, що з міста Львова у зоні АТО перебуває 2 тис. осіб, а ще тисячу мешканців мобілізують у Збройні Сили України під час третьої хвилі мобілізації. За його словами, окремий рахунок веде Нацгвардія, пише Галінфо. Олег Березюк запевнив, що міська рада веде облік усіх учасників АТО – мешканців Львова.

Проте уже сьогодні прес-служба Львівської міськради розповсюдила заяву міського голови Львова про те, що зараз на Сході України перебувають понад 1 000 львів’ян.

Борис Андрєєв сказав, що точної цифри мобілізованих з міста Львова назвати не може. А щоб не було такої різної інформації про кількість мобілізованих, порадив довіряти тим даним, які оприлюднюють причетні до мобілізації органи.

Щодо того, скільки львів’ян та мешканців області буде відправлено на Схід в межах третьої хвилі мобілізації, Борис Андрєєв наголосив, що наразі таку інформацію не оприлюднюють.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: