У понеділок до Нідерландів доставлять останки жертв авіакатастрофи "Боїнга-777"

Група міжнародних експертів завершила обстеження першої з п'яти ділянок на місці падіння літака Malaysia Airlines на Донеччині

Цю інформацію на прес-конференції в Харкові надав голова місії Нідерландів Пітер Яп Алберсбергер, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Українські Новини.

"Ми вже обстежили одину з п'яти ділянок, на які була поділена зона падіння", - зазначив він.

За його словами, місія працює на місці катастрофи з 1 серпня.

До її складу входить близько 100 осіб - судово-медичні експерти та неозброєні поліцейські.

У пошуках використовуються спеціально навчені службові собаки.

"У перші два дні вже були знайдені людські останки", - сказав він.

Алберсбергер зазначив, що по можливості місія співпрацює з місцевим населенням, і подякував місцевих жителів за підтримку.

Він зазначив, що в даний час місія концентрується тільки на пошуку людських останків, а надалі займеться також пошуками залишків літака.

Алберсбергер повідомив, що вночі 3 серпня в Харків на територію державного підприємства "Завод імені Малишева" прибув автомобіль-ріфрежіратор із знайденими на місці катастрофи останками.

"З поваги до всіх родичам і близьким жертв авіакатастрофи ми не ведемо мову про конкретний числа, ми тільки говоримо про те, що ми отримали людські останки. Тому про конкретну кількість людей, які були знайдені або упізнані, мова зараз не йде", - сказав він.

За словами Алберсбергера, останки будуть доставлені літаком до Нідерландів в понеділок, літак прибуде до Нідерланди в 16:00 за місцевим часом.

Відповідаючи на запитання журналіста, він зазначив, що сьогодні складно передбачити, на який час експерти ще затримаються в Україні.

"Пошукові дії проводяться в зоні конфлікту, ми дуже залежимо від домовленості про припинення вогню... Якщо вести мову про якусь конкретику, рахунок йде не на дні, а на тижні", - зазначив він.

Алберсбергер повідомив також, що потяг з особистими речами загиблих все ще знаходиться в районі Тореза (Донецька область) під контролем сепаратистів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: