НАТО обговорить план дій щодо адекватної реакції у разі агресії Росії, - Расмуссен

Країни-члени НАТО обговорять план дій на випадок агресивної поведінки Росії, щоб забезпечити ефективний захист всіх членів Альянсу.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен сьогодні під час брифінгу в Києві, передає Еспресо.TV.

"Я можу вас запевнити, що НАТО має всі сили і засоби, щоб забезпечити надійний захист всіх членів Альянсу. Але незаконна поведінка Росії створила нові проблеми і ми мажемо пристосуватися до цього. Ми довгі роки розробляли конструктивну співпрацю з Росією, хотіли розвивати стратегічне партнерство з Росією, але Росія тепер не вважає НАТО партнером", - зазначив він.

"Якщо ви почитаєте документи військові з Росії, політичних чиновників з Кремля,- вони розглядають НАТО як супротивника, тому ми маємо адаптуватися до цього, я на цьому наголошую. Тому в Уельсі обговорюватиметься план дій, аби бути готовими реагувати швидко, якщо це буде необхідно, щоб забезпечити ефективний захист всіх членів Альянсу", - підкреслив Расмуссен.

Нагадаємо, раніше сьогодні під час зустрічі зі спікером Верховної Ради Олександром Турчиновим генсек НАТОзаявив, що  Північноатлантичний альянс припиняє співпрацю з Російською Федерацією.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: