НАТО підтримує суверенітет і територіальну цілісніть України і ця підтримка непорушна, - Расмуссен

Генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмусен заявив про пітримку Північноатлантичним альянсом політики України.

Він зазначив, що співпраця України та Альянсу буде посилюватися і запросив Президента України Петра Порошенко на саміт Альянсу в Уельсі, передає Еспресо.TV.

"НАТО нині щільніше працює з Україною, щоб сприяти в формуванні війська і інституцій, НАТО залишається готовим надавати підтримку Україні. Ми надаємо допомогу з питань оборонного планування, оборонної реформи і готові активізувати нашу співпрацю. Надаємо дорадчу допомогу з питань технологій і енергетичної безпеки.

У червні міністри країн НАТО вирішили створити чотири цільові фонди, щоб допомогти Україні. Я обговорив з Президентом як ми можемо найефективніше їх використати. На знак підтримки: ухвалили рішення на майбутньому саміті НАТО в Уельсі провести спеціальнке засідання по Україні, я чекаю Президента Порошенка на нашій зустрічі", - сказав генсек НАТО.

Він зазначив, що Росія не припиняє агресію щодо України і це викликає велике занепокоєння у світі.

"Сьогодні майбутнє України наражається на агресію, замість, щоб деескалувати конфлікт, Росія продовжує дестабілізацію, вона продовжує підтримувати сепаратистів. Знищення пасажирського лайнеру показує трагічні наслідки такої підтримки. Я закликаю Росію відступити від крайньої межі, відійти від кордону. Не використовуйте миротворчість для виправдання війни! Я закликаю Росію йти шляхом миру і припинити підтримку сепаратистів і відвести війскька від кордону і розпочати щирий діалог заради мирного розв'язання конфлікту. Це те, що потрібно Україні і Росії, і це те, заради чого працює все міжнародне співтовариство.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: