В РНБО пояснили, чому бойовики не допускають міжнародних експертів на місце падіння "Боїнга-777"

Ані Росія, ані її найманці ніколи не були зацікавлені в об’єктивному розслідуванні причин катастрофи збитого авіалайнера.

Про це під час сьогоднішнього брифінгу в Києві заявив речник Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко, передає Еспресо.TV.

"Після отримання оперативної інформації стало зрозумілим, чому терористи не допускали міжнародних експертів на більшість території на місці падіння літака Малайзійських авіаліній Боїнг-777. Саме на цих ділянках бойовики облаштували позиції, встановили на них артилерійські системи та вирили цілу мережу окопів. Це означає, що ані Росія, ані її найманці ніколи не були зацікавлені в об’єктивному розслідуванні причин катастрофи збитого авіалайнера", - зазначив Лисенко.

"Група міжнародних експертів, що працювала на місці катастрофи Boeing-777, через постійні обстріли з боку терористів вимушена завершити першу фазу пошуків уламків літака і тіл загиблих пасажирів. Експерти робочої групи відклали розслідування на невизначений термін. Найближчим часом вони планують обговорити можливі терміни початку другої фази пошукових робіт", - повідомив речник РНБО.

За його словами, за кілька днів роботи недослідженими залишаються щонайменше 3 територіальних зони з уламками літака. До прийняття рішення про продовження пошуків більша частина експертів залишить Україну, за винятком невеликої кількості для здійснення зв’язку та координації.

Також Лисенко повідомив, що, за даними СБУ, Росія планувала збити літак “Аерофлоту” для виправдання вторгнення в Україну.

"Літак слідував тим же коридором приблизно в той же час що й малайзійський Боїнг, це був рейс АФЛ-2074 за маршрутом Москва – Ларнака. Саме для цього до України був доправлений комплекс “Бук”, керований російським екіпажем", - заявив він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: