Фітьо провів моніторинг вартості проїзду у маршрутках Львова: у маршрутці №10 вартість проїзду складає більше 5 гривень

Сьогодні, 8 серпня, на засіданні виконавчого комітету начальник управління транспорту та зв’язку ЛМР Віктор Щир відзвітував з приводу проведення перевірки тарифу на перевезення у міських маршрутних таксі.

Дослідження справжньої вартості проїзду здійснила ЛМГО «Спілка консультантів «Експерт-група». Вихідними даними для проведення робіт були рахунки підприємств-перевізників, які здійснюють міські пасажирські перевезення автотранспортом загального користування.

Таким чином, було обраховано реальну вартість однієї поїздки за один рейс одного пасажира в автобусі, що працює в режимі «маршрутне таксі». В якості об’єкта було обрано одному маршруту від кожного львівського перевізника.

«Середня кількість пільговиків-пасажирів громадського транспорту по місту становить близько 25% від загальної кількості. Відтак, розрахунок здійснювався у двох формах: тариф – оплачуваний проїзд і тариф – загальний проїзд. Таким чином, на деяких маршрутах тариф без урахування пільгових категорій становить майже 3 грн., але з урахуванням їх – перевищує 4 грн.», - пояснює Віктор Щир.

До прикладу, згідно з результатами перевірки, на маршруті №10 тариф (оплачуваний проїзд) становить 5,19 грн., натомість тариф (загальний проїзд) – 3,89 грн., на маршруті №11 – 4,20 та 3,15 грн., №36 – 4,92 та 3,69 грн., №39 – 3,64 та 2,73 грн. і №49 – 3,55 та 2,66 грн. відповідно.

Також, за словами Віктора Щира, громадські організації безпосередньо брали участь у дослідженнях аудиторської компанії, яка здійснювала розрахунки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: