На Львівщині не можуть використати близько 200 млн грн на ремонт комунальних доріг

         У Львівській області не відбувається фінансування деяких програм з обласних цільових фондів. Попри те, що кошти є у наявності, казначейство ще не проплатило кошти за роботи, виконані минулоріч. Уже цьогоріч на рівні місцевих бюджетів нагромаджено близько 200 млн грн на ремонт комунальних доріг та в обласному бюджеті – близько 60 млн грн для фінансування ремонту доріг загального користування місцевого значення, повідомила прес-служба Львівської обласної ради.

         Про це йшлося на засіданні постійної комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та комунальної власності Львівської обласної ради.

         Під час засідання депутати узагальнили інформацію про виконання обласних цільових програм та заходів cтруктурними підрозділами Львівської обласної державної адміністрації станом на 25.07.2014 рік.

         Нагадаємо, що слухання у постійних комісіях обласної ради проходили згідно з  дорученням  голови  Львівської обласної ради Петра Колодія впродовж 30 липня ­­– 7 серпня з метою економії та ефективного використання коштів обласного бюджету.

         Узагальнюючи інформацію, депутати розглянули протоколи постійних комісій, у яких подано пропозиції з питань економії бюджетних коштів. Усі зекономлені кошти Львівська обласна рада переорієнтує на допомогу учасникам АТО та їхнім сім’ям.

         Окрім того, на засіданні постійної комісії з питань бюджету обговорили причини невиконання окремих обласних цільових програм. Основна причина – це казначейська заборгованість за попередній рік і нагромадження заактованих зобов’язань за виконані роботи протягом 2014 року.

         Також члени комісії дискусійно оцінили виконання цілої низки заходів у програмах підтримки розвитку культури та культурної спадщини.

         На засіданні депутати акцентували увагу на тому, що на сьогодні в області ще не розпочато фінансування програм розвитку села та АПК. Тому, швидше всього, як і пропонували під час слухань у постійній комісії з питань розвитку села та АПК, цей фінансовий ресурс буде використаний для потреб військових формувань у зоні АТО.

Водночас, обласні обранці зазначили, що також не відбувається фінансування програм з обласних цільових фондів – з Фонду охорони навколишнього природного середовища та з Фонду першої реєстрації власників транспортних засобів. Кошти є, однак казначейство не проплачує їх. На рівні місцевих бюджетів нагромаджено близько 200 млн грн на ремонт комунальних доріг та в обласному бюджеті – близько 60 млн грн для фінансування ремонту доріг загального користування місцевого значення. На жаль, ці кошти фактично не використовуються.

         Пропозиції, які були висловлені під час слухань у постійних комісіях обласної ради, викладуть у проекті рішення, які винесуть для ухвалення на четвертому пленарному засіданні ХХХ сесії Львівської обласної ради.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: