У Львівській облраді розповіли про організацію Конкурсу «Кращі практики місцевого самоврядування у 2014 році»

З 31 липня 2014 року Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України разом з Програмою Ради Європи «Посилення інституційної спроможності органів місцевого самоврядування в Україні» оголосили Конкурс «Кращі практики місцевого самоврядування у 2014 році», повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

Про умови та порядок проведення Конкурсу сьогодні, 11 серпня, у Львівській обласній раді під час кущового інформаційного семінару для представників органів місцевого самоврядування розповіли представники Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України та Програми Ради Європи «Посилення інституційної спроможності органів місцевого самоврядування в Україні».

         Окрім представників Львівської області, у заході взяли участь представники Волинської, Закарпатської, Івано-Франківської, Рівненської, Хмельницької та Чернівецької областей.

         Як повідомили організатори, метою конкурсу є відбір, відзначення і поширення кращих практик і корисних ініціатив органів місцевого самоврядування з питань соціально-економічного розвитку територій. Відбір кращих практик цьогоріч проводитиметься за трьома напрямками: енергозбереження та енергоефективність; влада та бізнес: сприяння, партнерство; влада та громада: інформування, діалог, участь.

         Під час семінару експерти Ради Європи розповіли про результати конкурсу за попередні роки, адже він проводиться в Україні з 2012 року. Зокрема, якщо у 2012 році у ньому взяли участь 57 громад і представили на нього 70 проектів, то у 2013 році на конкурс було подано вже 263 заявки.

         Також організатори відзначили, що ті органи місцевого самоврядування, які переможуть у конкурсі, будуть нагороджені відзнаками Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України та Програми Ради Європи «Посилення інституційної спроможності органів місцевого самоврядування в Україні». Окрім того, вони візьмуть участь у навчальній поїздці до країни – члена Ради Європи, а інформація про їхні практики буде опублікована у друкованій збірці та на Інтернет-сторінках організатора та партнерів Конкурсу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: