Представники Львівщини взяли активну участь в семінарі Корпусу Миру США в Україні

Нещодавно в Києві завершився черговий семінар Корпусу Миру США в Україні за темою «Підтримка волонтерства та громадської активності як запорука сталого місцевого розвитку».

Цьогорічний проект змінив свій звичний формат: внаслідок складної ситуації чимало американських колег-волонтерів були евакуйовані з України. Проте це не стало на заваді, а дало змогу запросити до участі в семінарі більшу кількість учасників, серед яких представники Міністерства молоді та спорту України, освітяни, громадські активісти, активна молодь, яка була б зацікавлена у співпраці з Корпусом Миру США в Україні.

Львівщину на цьому заході представили Ольга Куц (м. Самбір), Оксана Клепуц (с. Козьова Сколівського району), Мар'яна Поліжак (м. Дрогобич) та від управління молоді та спорту облдержадміністрації Ірина Кузина (м. Львів).

Метою заходу було покращити навики учасників, необхідні для ефективного заохочення, підтримки та розширення можливостей місцевої громадської активності, надати знання щодо розробки та втілення успішних громадських проектів.

Захід розпочався привітальним словом Міністра молоді і спорту України Дмитра Булатова та керівника проекту «Молодіжний розвиток» Корпусу Миру США в Україні Богдана Яреми. Виконувач обов’язків Директора Корпусу Миру США в Україні Ден Чанг розповів, що вражений неабияким ентузіазмом українців й саме тому структура Корпусу Миру перетворилася в Україні на одну з найсильніших організацій у світі.

Упродовж чотирьох днів учасники ділилися досвідом роботи у громаді з волонтерами, напрацьовували ідеї та розробляли плани реалізації майбутніх проектів, навчалися і практикувалися під керівництвом тренерів-експертів Корпусу Миру США в Україні. Вони також мали нагоду поспілкуватися з регіональними менеджерами щодо організації заходів та роботи з волонтерами на місцях.

Сподіваємося, що отримані знання активізують молодих громадян Львівщини в розбудові громадянського суспільства, волонтерського руху та втілення громадських ініціатив.

 Андрій Ковальський, управління молоді та спорту ЛОДА 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: