Філарет не вважає митрополита Онуфрія патріотом

Патріарх київський і всієї Русі України Філарет не вважає новообраного предстоятеля Української православної церкви Московського Патріархату митрополита Онуфрія патріотом

Свою думку він висловив на брифінгу, передає Еспресо.TV.

"Собор обрав не патріота. Чому ми вважаємо, що Собор обрав не патріота? Тому що митрополит Онуфрій - противник входження України до Євросоюзу асоційованим членом. Крім того, він на мою пропозицію збирати кошти для зміцнення нашої української армії відмовився, будучи очільником Всеукраїнської Ради церков", - сказав Філарет.

Він також зазначив, що обраний митрополит Онуфрій не називає агресором Москву, яка порушила міжнародний договір про гарантію недоторканості української території, і раніше заявляв, що "бійці Нацгвардії та сепаратисти повинні скласти зброю".

"Його священики беруть активну участь разом із сепаратистами у дестабілізації ситуації на Донбасі і знищують наших патріотів-українців. Більше того, духовенство московського патріархату не хоче відспівувати тих воїнів, які загинули, захищаючи українську землю на Донбасі. Це ж воїни, які належали до московського патріархату, інакше вони б до них не зверталися, якщо вони до них зверталися, значить вони належали до московського патріархату, і їх не відспівали. А чому? Тому що боролися проти Москви, захищаючи Україну. Тому такого предстоятеля обрали", - зауважив Київський митрополит.

На запитання журналістів, яким чином будуть співіснувати УПЦ МП і УПЦ КП після обрання Онуфрія, Патріарх нагадав, що законодавство України передбачає свободу віросповідання та свободу для конфесій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: