Завершився військово-патріотичний вишкіл для молоді Львівщини "Теребіж-2014" (фото)

З 8 до 10 серпня 2014 року відбувся щорічний вишкільний табір - "Теребіж". Черговий раз МГО «Спілка студентів та молодих науковців» спільно з ГО «Юнацтво» організували цей захід для вшанування пам'яті бійців УПА, що загинули у криївці в урочищі Теребеже Миколаївського району, показавши свою сміливість та відданість Україні.

Захід відбувався за підтримки управління молоді та спорту ОДА.

Зважаючи на ситуацію в Україні основна увага під час табору була приділена військовому вишколу та основам надання медичної допомоги.

Як і кожного року, таборовики мали цікаву та насичену програму. Табір мав вигляд військової структури та був поділений на чотири рої: "Патріот", "Лісові чорти", "Гай" та "Онуки".

День у таборі починався з ранкової руханки, закінчувався спілкуванням, піснями та жартами біля вечірньої ватри, а вночі на всіх чекав алярм, тобто нічна тривога. надавали фізичним заняттям, змаганням, руханкам, що дало змогу таборовикам бути у відмінній фізичній формі. Були й заняття з самозахисту, долали смуги перешкод, навчились обороняти знамено, пройшли стройову підготовку та змагались у страйкболі. Також проводились лекції, де всі мали змогу поглибити знання з історії ОУН та УПА, тактики ведення бою, основ першої медичної допомоги під час військових дій, виживання в місті в умовах беззаконня. Хлопці та дівчата чергували вночі, охороняючи сон табору від диверсантів, диких звірів чи непроханих гостей.

В останній день всі сходили до криївки, де молитвою вшанували пам'ять героїв і вже по обіді вирушили додому.

Нинішні події у країні змушують робити наголос не лише на вихованні патріотичної та громадсько-активної молоді, а й на базовій військовій підготовці молоді.

За час проведення у табору всі учасники здружилися, стали згуртованими, навчились працювати у команді, перевірили себе на витривалість, сміливість та кмітливість, щоб вже сьогодні бути патріотом в дії, а не на словах. "Теребіж" - табір вишкільного характеру, проте для учасників він став кращим літнім активним відпочинком.

IMG_9223 IMG_9367 IMG_9430 IMG_9526

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: