Філарет не вірить у можливість діалогу з Онуфрієм, бо він, як Янукович

Патріарх УПЦ КП Філарет вважає, що об'єднання з Українською Церквою Московського патріархату можливе лише тоді, коли її керівництво стане патріотами

Про це він заявивпід час брифінгу сьогодні, передає Еспресо.TV

“Ми чули, що він (митрополит Онуфрій — Ред.) хоче вести з нами діалог про об'єднання. Я особисто не вірю в це, що вони будуть вести з нами діалог. Чому? Тому що вже ми зверталися до них з пропозицією почати діалог після того, як Янукович втік, і вони дуже швидко відгукнулися на це – створили комісію, і ми це зробили, але ця комісія жодного разу не зібралася”, - зазначив патріарх УПЦ КП.

“А зараз він знову це заявляє і ставить умови: на підставі канонів. Ось ви знаєте, про які канони йде мова? Ніхто не знає. Якщо говорити про канони, то вони є порушниками канонів, а якщо вони такими є, то на яких канонах ви хочете вести діалог про об'єднання – це обман. Як обманув Янукович український народ, коли обіцяв підписати угоду про Асоціацію; так само як обманює Москва, не лише Україну, а весь світ. Анексували Крим і говорять, що вони не порушили міжнародний договір. І багато іншого обману, тому з обманщиками тяжко сідать за стіл переговорів і вести діалог про об'єднання”, - наголосив Філарет.

За його словами, єдиною умовою можливого об'єднання церков є справжній патріотизм.

“Для того, щоб об'єднаться, треба не на словах говорити про об'єднання, а стати патріотом. Якщо вони стануть, то є надія на об'єднання. А якщо не стануть, а діятимуть в інтересах Москви, – ми на таке об'єднання не підемо. Тому що ми українська церква, ми благословляємо наших воїнів воювати за нашу землю”, - підкреслив глава УПЦ КП.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: