У львівських школах планують відновити уроки захисту вітчизни

Як повідомили в управлінні освіти ЛМР, вже з цього навчального року планується повноцінне відновлення уроків захисту вітчизни. Будуть облаштовані «Центри захисту вітчизни» для того, щоб кожен учень випускних класів міг пройти таке навчання, повідомила прес-служба ЛМР.

«Зараз внесені зміни на рівні Міністерства освіти щодо збільшення годин викладання цього предмету. Останнім часом до цього уроку відносились досить формально, але життя вносить свої корективи, і ми по-іншому будемо працювати  в плані викладанні цієї дисципліни. Впродовж літа ми провели інвентаризацію матеріально-технічної та навчально-методичної баз, які збереглись у навчальних закладах у 90-х роках. Уся ця база була винищена і, фактично, уся зброя була забрана з навчальних закладів, не було належним чином організовано  викладання цього предмету, ті військові, які були у запасі, це фахівці, які колись працювали у школах та насправді вчили дітей основам захисту вітчизни. Зараз 80% кадрового складу викладачів захисту вітчизни - вчителі фізкультури, історії, географії та ін. тобто це вчителі, які були довантажені додатковими годинами цього предмету.

Також проблема полягала у тому, що на педагогічному навантаженні у 2-3 години фахівець не погодився би працювати. Але є люди-фанати, які зберегли ці речі, це військові у відставці, які зберегли і навчально-методичну  і матеріально-технічну бази, є навіть збережені тири, які зараз у доволі нормальному стані.

Окрім цього, нещодавно працівники органів управління освіти пройшли навчання по наданню першої медичної допомоги, з 18 серпня розпочинається навчання керівників навчальних закладів, в першу чергу шкіл, а потім дошкільних закладів щодо надання першої медичної допомоги, після того на вересень, жовтень, листопад плануємо навчання для учнів 11-х класів. В цьому напрямку ми співпрацюємо з медициною катастроф, з Червоним Хрестом, з Мальтійською службою допомоги, з інститутом фізкультури. Ми розділили райони та працюємо над складанням графіків навчання, окрім того у кожному районі де є тир, планується облаштувати «Центр захисту вітчизни», щоб кожен учень випускного класу міг пройти такі навчання.

Військові фахівці будуть викладати у декількох школах і матимуть достатнє педагогічне навантаження. Ми розробляємо графіки для кожної школи»,- розповіла Галина Слічна, начальник управління освіти ЛМР

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: