У Львові показують «Майдан»

У Львові відучора почали показ фільму «Майдан» українського документаліста Сергія Лозниці. Він триватиме до понеділка, 18 серпня, включно. Покази щодня о 19:00 у Львівському палаці мистецтв (вул. Коперника, 17)

Як інформує сайт Палацу мистецтв, «Майдан» – це хроніка громадянського повстання проти режиму четвертого президента України Віктора Януковича. Фільм охоплює події 90 днів на Майдані – зима 2013/14. Зйомки розпочалися 15 грудня і тривали аж до березня.

Сергій Лозниця був під час подій на Майдані в Україні, оскільки восени 2013 року приїхав знімати матеріал про Бабин Яр і шукав відповідні для цього локації. Як матеріал також були використані кадри, зняті працівниками Радіо Свобода. Прем'єра фільму пройшла в Каннах. Тоді стрічка була показана як спеціальна подія і не входила в офіційну конкурсну програму. Зал був заповнений повністю, що в підсумку дало поштовх до й так бажаних показів по багатьох країнах Європи. Так фільм побачили жителі Нідерландів, Франції, Польщі і не тільки.

В Україні прем'єра «Майдану» відбулась 24 липня, увійшовши до конкурсної програми міжнародного Одеського кінофестивалю 2014 року. Для Сергія Лозниці цей фільм виділився тим, що раніше вже працюючи з документальною темою, він не знімав проект під час самих подій. Таким чином сценарій «створювався» на фактах, що відбуваються під час зйомок.

Країна: Україна, Нідерланди. Рік: 2014. Жанр: документальний.

Вартість квитка: 15 грн. Бронювання квитків.

Твоє місто

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: