Як оздоровлюють дітей в МДЦ "Артек-Карпати"

       З інформацією, яку надав директор ТзОВ «Міжнародний дитячий центр «Артек-Карпати» Андрій Довженко, ознайомилися обласні обранці на засіданні комісії з питань молодіжної політики, фізичної культури, спорту і туризму Львівської обласної ради.

Водночас, керівництво МДЦ «Артек-Карпати» запропонувало депутатам обласної ради розглянути можливість щодо організації оздоровлення дітей та забезпечення їх змістовного та якісного дозвілля.

Згідно з повідомленням, у літній період 2014 року керівництво Центру  запланувало провести чотири тематичні зміни, зокрема: «Карпатська веселка літа», «Жити яскраво – жити цікаво!», міжнародна зміна «Ми – діти миру!», «Своє майбутнє будуємо сьогодні», «Моя країна – єдина Україна!». Кожна з названих змін має варіативні програми на 21, 14 і 7 днів. Програми на 21 день включають спеціалізовані проекти – всеукраїнські або міжнародні фестивалі. Загальна кількість дітей, яка може відпочити в центрі протягом цього літа становить 10 000 дітей.

Зокрема, від 15 до 28 червня у таборах «Лісовий» та «Озерний» відбулася перша зміна, в рамках якої стартував Всеукраїнський фестиваль дитячих засобів масової інформації «Артек+». Серед учасників зміни – діти, які відпочивали за безкоштовними путівками:

- 50 переможців Міжнародного фестивалю дитячих та юнацьких ЗМІ «Прес-весна на Дніпрових хвилях»;

- 10 дітей-переселенців із окупованого Криму;

- 4 дітей співробітників СБУ, чиї батьки постраждали в зоні АТО;

- 4 дітей співробітників МВС, чиї батьки постраждали в зоні АТО;

- 4 дітей співробітників МОУ, чиї батьки постраждали в зоні АТО.

Наразі заїжджають діти в три табори – «Гірський», «Лісовий» та «Озерний». Протягом літа в таборах працюватимуть профільні загони – туристичний, юних моряків, бізнес-школа «Я – європеєць», англійська мова.

Програми всіх тематичних змін спрямовані на оздоровлення та розвиток дітей з урахуванням їх вікових, особистісних та творчих можливостей. З дітьми працюватимуть суто педагоги кримського «Артеку», які мають великий досвід роботи.

На початку серпня в «Артеку-Карпати» було заплановано проведення Міжнародного дитячого фестивалю української культури для дітей України та української діаспори «Ми діти твої, Україно!».

Довідка.

ТзОВ «Міжнародний дитячий центр «Артек-Карпати» створено у квітні 2014 року.

Керівництво центру відзначає, що організаційними та соціально-політичними передумовами стали неможливість залишитися працювати в окупованому Криму та небажання змінювати громадянство України патріотично налаштованих артеківців – співробітників державного підприємства України «МДЦ «Артек» з багаторічним досвідом роботи.

МДЦ «Артек-Карпати» розташований в Карпатському національному парку на висоті від 920 м над рівнем моря біля підніжжя гори Буковель та туристичного курорту «Буковель».

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: