Золоті руки наших медиків роблять дива, - Садовий (відео)

Сьогодні, 16 серпня міський голова Львова Андрій Садовий відвідав Військово-медичний клінічний центр Західного регіону, де проходять лікування та реабілітацію бійці, які отримали поранення в зоні проведення АТО. На сьогодні на лікуванні тут перебуває понад 125 бійців. Під час візиту міський голова Андрій Садовий поспілкувався з пацієнтами та лікарями медичного закладу.

«Золоті руки наших хірургів, наших медиків роблять дива. Вони справді витягують наших хлопців з того світу. Якщо б в нашій державі була увага до медицини, було б більш краще забезпечення, оснащення, то можна було би набагато більше зробити. Але я не знаю, в якій країні є такі героїчні медики, які, дуже часто ціною свого життя, рятують солдатів та офіцерів. Дай Бог, щоб АТО, війна швидше закінчилась і щоб можна було в плановому режимі займатися розбудовою нашої армії і  особливу увагу приділяти медичній частині. Якщо колись були думки, щоб військову медицину оптимізувати, скоротити, то сьогодні про це вже ніхто не говорить. Усі зрозуміли, що якщо ті ж медики разом з військовими виїжджають в зону бойових дій і там надають першу допомогу, – то це героїзм», - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

«Зараз у Військово-медичному клінічному центрі Західного регіону лікується понад125 учасників АТО. Якщо брати лікувальні заклади Західного регіону, на сьогодні є більше 600 поранених, які отримали лікування і ще продовжують лікуватись. Ця цифра не є стала. На жаль, бойові дії продовжуються і нам доставляють наших хлопців. Сьогодні очікуємо групу поранених з Дніпропетровської обласної клінічної лікарні. Наші пацієнти – це поранені не тільки родом зі Західного регіону, а зі всієї України: Києва, Білої Церкви, Житомира, Луганська, Дніпропетровська, Одеси. Адже, наприклад, в питаннях надання нейрохірургічної допомоги ми виступаємо як профільний лікувальний заклад.

На сьогодні медикаментозних засобів, розхідних матеріалів у нас є достатньо. Але бувають випадки, коли потрібно оперативно швидко якийсь апарат, що у нас відсутній. Тоді ми звертаємося до наших волонтерів, меценатів, які можуть це купити без проблем і зволікань. Ми вирішуємо всі такі питання через волонтерську службу у госпіталі.

Зараз в зоні АТО з нашого центру працює три мобільні медичні групи. В кожній групі є три лікаря: 2 хірурги і 1 анестезіолог, 2 медичні сестри і 3 водії. Також група має три одиниці техніки: санітарний автомобіль, автоперев’язочна і вантажний автомобіль, який перевозить їхнє майно. Взагалі, з регіону у нас працює сім таких мобільних медичних груп. Вони безпосередньо забезпечують наших хлопців на передовій медичною допомогою. Сподіваюсь, це тимчасове явище. Тому що з часом вони будуть замінені на штатні медичні підрозділи тих військових частин, які зараз мобілізовуються, і вони всі будуть повернуті в лікувальні установи, для того, щоб могли надавати на своєму рівні спеціалізовану медичну допомогу. Зараз вони надають допомогу на рівні першої лікарської допомоги, цим самим рятуючи життя наших поранених», - розповів начальник Військово-медичного клінічного центру, полковник медичної служби Іван Гайда

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: