Переговори з РФ в Берліні завершилися нічим

В Берліні, після опівночі за київським часом завершилися переговори керівників зовнішньополітичних відомств України, Російської федерації, Німеччини та Франції, що тривали п'ять годин.

Коротку заяву за підсумками переговорів зробив глава МЗС ФРН Франк-Вальтер Штайнмайєр.

З його слів випливало, що жодних конкретних домовленостей не досягнуто. "Між тим, я маю надію, що по деяких пунктах ми досягли прогресу", - цитує міністра Spiegel.

"Нами було погоджено, що ми надамо в свої столиці, главам держав та урядів, перший звіт (про переговори). Імовірно, протягом вівторка ми домовимося про продовження сьогоднішньої дискусії", - сказав також глава МЗС Німеччини, якого цитує Reuters.

"Мета (переговорів) лишається - досягти перемир'я в Україні та запобігти подальшим жертвам", - додав Штайнмайэр.

Про те, що переговори завершилися без помітного результату, свідчить також висловлення Павла Клімкіна в twitter - він  зауважив, що доведеться зуcтрітися "ще п'ять разів по п'ять годин", щоби "зрушити з місця".

Між тим, український дипломат, що брав участь у переговорах в Берліні, розповів Європейській правді, що один з представників російської делегації на зустрічі "зловживав недоречними жартами".

"Схоже, намагався розслабити учасників. Але українській стороні було не весло і не до жартів", - переповів дипломат.

Співрозмовник звернув увагу також на той факт, що міністри не залишилися чекати на вихід Штаймайера до преси і роз'їхалися відразу по завершенні зустрічі. Це позбавило заяву глави МЗС ФРН статуса "спільної заяви".

Необхідно також додати, що це не було кроком протесту. Український МЗС лишився задоволений підтримкою з боку німців та французів, про що міністр Клімкін заявив у своєму twitter.

"Відчував підтримку наших партнерів", - зазначив міністр. Раніше глава МЗС Франції Лоран Фабіус заявляв, що ключовим принципом діалогу з РФ має стати збереження територіальної цілісності України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: