7 вересня театр імені Заньковецької запрошує львів’ян на відкриття 97 сезону

Початок театрального сезону – це ніби день народження для театру, яке цього річ особливе і не схоже на інші. У будь-який час історії мистецтво відігравало важливу роль у формуванні не тільки суспільної думки, але й виражало власне настрої самого суспільства. Як сказав сучасний режисер та драматург Роберт Лепаж: «Людина сьогодні… йде до театру, щоб залишитися людиною». Саме для цього існує мистецтво, щоб допомагати людям не втрачати людяності у найважчі часи, під час складних життєвих випробувань. У всі часи, від самого початку виникнення, театр був дзеркалом, яке показувало правду життя через призму гри та ілюзії.

7 вересня о 18:00 Заньківчани запрошують львів’ян та гостей міста на відкриття 97‑го театрального сезону. До уваги глядачів вистави «Назар Стодоля» Т. Г. Шевченка, режисер-постановник н. а. України Федір Стригун. Розпочинаємо Шевченком не тільки тому, що цей рік присвячено великому творцеві української культури. Розпочинаємо Шевченком, бо він, як ніхто інший, розумів, що таке Україна-держава і хто такі українці-громадяни. Кожне його слово – це шлях до надії, натхнення до боротьби в супереч усьому. Чому саме ця вистава? – запитаєте ви. Відповім словами великого драматурга, який понад двісті років тому також вболівав за свою роздроблену та понівечену державу. Ця людина знайшла в собі сміливість, як і Тарас Шевченко, кинути виклик світові та боротися за державність. Фрідріх Шіллер (видатний німецький драматург, дослідник історії та культури свого народу) знайшов особливе місце в якому можна говорити правду: «Театр карає тисячі пороків, які суд залишає без покарання, і рекомендує тисячі чеснот, про які замовчує закон… Театр витягає обман та брехню з їх кривих лабіринтів і показує денному світлу їх огидну зовнішність. Театр розгортає перед нами різноманітну панораму людських страждань. Театр штучно вводить нас в сферу чужих бід і за миттєве страждання нагороджує нас солодкими сльозами і розкішним приростом мужності та досвіду… Все те, що відчуває наша душа театр передає нам в голосних словах і яскравих образах, сила яких пожирає нас… Лише в театрі великі світу цього чують дещо рідкісну, навіть неможливе для них, - Правду, і бачать те, що зазвичай не помічають довкола себе, або зустрічають надто рідко – ЛЮДИНУ…»

Саме про це поставив виставу «Назар Стодоля» Федір Миколайович Стригун. Про пошук людини перш за все в собі. Про вибір, боротьбу, війну та протистояння. Творити новий світ слід починати із самих себе. Щоб це зробити, віднайдімо самих себе. Запрошуємо до нашого театру, адже кожний глядач зможе знайти щось близьке тільки йому. Цього річ Заньківчани підготували багато приємних несподіванок для своїх глядачів. Для нас важливий діалог. Слідкуйте за анонсами на нашому сайті на офіційних сторінках в соцмережах!

Чекаємо з нетерпінням!

Миру нам та ясного неба!

vystava-premiera_NAZAR_STODOLIA_in_ZANKOVECKA (KRAWS) 2498 vystava-premiera_NAZAR_STODOLIA_in_ZANKOVECKA (KRAWS) 2758 vystava-premiera_NAZAR_STODOLIA_in_ZANKOVECKA (KRAWS) 2823 Барви19

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: