При державних закупівлях повинні бути враховані всі формальні і неформальні процедури, - Ситник

При державних закупівлях повинні бути враховані всі формальні і неформальні процедури. Особливо, якщо це стосується різниці у ціні. Не може й так бути, що якась кома у документах визначала пріоритетність одного учасника над іншим.

Про це зазначив перший заступник голови обласної державної адміністрації Йосиф Ситник під час робочої наради що дотримання законодавства під час державних закупівель.

Прокуратура переглядає свої позиції і підходи щодо боротьби з корупцією. «Те, що допускається під час державних закупівель – це одна проблема, – розповів перший заступник прокурора Львівської області Володимир Гураль, – але те, що відповідно до закону контролюючі органи не реагують на це – це вже зовсім інше питання. У меншій степені це відбувається з професійної нездатності, але у більшій – це робиться зумисно».

Заступник директора департаменту економічного розвитку, торгівлі та промисловості В’ячеслав Голуб повідомив, що за перше півріччя цього року в області проведено 1818 процедур державних закупівель на загальну суму 1 млрд. 3 млн. 400 тис. грн. За результатами торгів укладено 1792 договори. Загальна сума державних закупівель на фактичні додатки за укладеними договорами проведених процедур становить 344 млн. грн. Закупівлі без застосування яких-небудь конкурсних процедур за укладеними договорами проведені на загальну суму 711 млн. 400 тис. грн. Найбільше проведено державних закупівель у місті Львові та містах обласного значення.

Держфінінспекція з початку року провела 695 перевірок державних закупівель. Заступник начальника інспекції Ростислав Замлинський повідомив, що за результатами перевірок притягнуто до штрафів 9 громадян. Загальна сума штрафів – 107 тис. 200 грн.

На звершення наради Йосиф Ситник звернувся до контролюючих органів тримати ситуацію із державними закупівлями на особливому контролі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: