Україна і далі постачає військові комплектуючі Росії, - The Washington Post

Незважаючи на збройний конфлікт, українські підприємства продовжують постачати військові комплектуючі і обладнання до Росії.

Про це пише американська газета The Washington Post.

"Українськими шестернями комплектуються російські військові кораблі. Українські системи наведення не дають російським супутникам раннього попередження збитися зі шляху. Українські дослідники створили російську найпотужнішу міжконтинентальну ракету, SS-18 "Сатана" і українськими запчастинами комплектується широкий перелік російського ядерного озброєння", – стверджує газета.

"Ми залежні від Росії. (Київські чиновники) думають, що національні інтереси важливіші, ніж економіка. Але хай скажуть це людям, які живуть без роботи. Ми також патріоти", – заявив виданню представник компанії "Мотор Січ", яке виробляє ледь не всі двигуни для російських військових і транспортних гелікоптерів, Анатолій Малиш, додавши, що підприємство не зупиняло експорт в Росію.

"У нас тут власна партія, партія "Мотор Січ", – заявив він.

Газета нагадала, що офіційний Київ вирішив зупинити постачання такої продукції Росії – ще у червні президент Петро Порошенко видав відповідний указ, а минулого тижня парламент прийняв спеціальний закон про санкції.

"Як можна працювати з ворогом? Це нісенітниця", – наводить газета слова анонімного українського чиновника, який, все ж, признав, що це рішення може призвести до смерті підприємств.

Втім, підприємства ВПК, наприклад, та ж "Мотор Січ", ігнорують вимоги центру. Видання додає, що підприємство практично всю свою продукцію постачає в Росію.

За словами представників ВПК, вони не отримували офіційного розпорядження припинити постачання зброї, а якщо це доведеться зробити, економіка зупиниться.

Експерт з озброєння Антон Міхеєнко розповів газеті, що українські оборонні підприємства мають річний оборот в майже мільярд доларів. Україна – восьмий найбільший у світі експортер озброєння і 70% з нього приходиться на Росію.

Washington Post додає, що Росія також почала здійснювати кроки для того, щоб позбутися залежності від українських військових підприємств.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: