Відбулося інспектування молодіжних наметових таборів, які діють на території Львівщини (фото)

Голова постійної комісії з питань молодіжної політики, фізичної культури, спорту і туризму Львівської обласної ради Тарас Скиба та начальник відділу молодіжної політики управління молоді та спорту ЛОДА Андрій Ковальський разом з журналістами Львівської телерадіокомпанії здійснили візит до літніх таборів у Сколівському районі Львівської області.

Під час поїздки проінспектовано організацію літнього відпочинку та оздоровлення дітей у молодіжних таборах національно-патріотичного спрямування, які фінансуються з обласного бюджету.

У с. Тухля Сколівського району Тарас Скиба та Андрій Ковальський відвідали всеукраїнський виховницько-відпочинковий табір для дітей та молоді «Маківка». Його організовує Спілка Української Молоді в Україні. Під час його відвідин гості вручили подяку голові Львівської обласної організації Спілка Української Молоді в Україні Андрію Фендику з нагоди 25-ліття відновлення діяльності Спілки Незалежної Української Молоді. Цього року учасниками табору були понад 100 хлопців та дівчат віком від 5 до 17 років з усіх куточків нашої держави – Донецької області, Криму, Львівської області тощо, а також із США, Канади, Німеччини, Франції та Естонії. Участь у таборі взяв також голова всеукраїнського організації СУМ в Україні Юрій Іляш. Щодня проводилися спортивні змагання, теренові ігри, спартакіади та інтерактивні вечірні програми, ігри, забави та турніри.

Наступний табір, з діяльністю якого ознайомилися представникиобласної ради та облдержадміністрації, – юнацький табір «Чорні хлопці», а саме його дитячу частину, етнотабір «Чумацький шлях» Організації Української Молоді «Спадщина», який триває в с.Кам’янка під гаслом «Україна – понад усе». Майже 50 учасників табору знайомляться із традиціями рідного краю, для них організовують лекції, спортивні змагання. Як розповідають самі діти, вони дуже люблять перебувати у таборах «Спадщини», їм подобаються мандрівки та пригоди, вони знаходять нових друзів і збираються приїхати сюди й наступного року.

Відтак Тарас Скиба та Андрій Ковальський відвідали щорічний молодіжний наметовий  табір «Ямельниця» (с.Ямельниця). Його організовує Львівський осередок Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Сокіл». Особливий акцент організатори табору зробили на вихованні патріотизму, вивченні різних видів бойового мистецтва, альпінізмі. Близько 40 таборовиків отримують навики з першої медичної допомоги, орієнтування, елементів виживання в гірських умовах. Окрім фізичної підготовки, чималу увагу приділяють ідеологічному та духовному розвиткові юнацтва.

«Підсумовуючи нашу поїздку можемо зробити висновок, що саме у таких таборах гартується українське юнацтво. Ми будемо у наступні роки збільшувати акцент на проведення саме таких літніх вишколів, а ще цього року зініціюємо спільні заходи для обміну досвідом між громадськими організаціями та органами влади щодо їх проведення», – зазначив Андрій Ковальський.

Довідка

Табори національно-патріотичного виховання фінансують з обласного бюджету у рамках двох обласних програм: Програми національно-патріотичного виховання молоді на 2009-2015 роки та Регіональної цільової соціальної програми «Молодь Львівщини» на 2009-2015 роки. На підтримку функціонування таборів передбачено цьогоріч понад 100 тис. грн.

табір 489 табір 491 табір 506 табір 508

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: