Львівська залізниця готує до відкриття додатковий житловий корпус у пансіонаті «Галичина» на Херсонщині (фото)

Пансіонат «Галичина» Львівської залізниці, що розташований у смт. Лазурне Скадовського району Херсонської області, вже у вересні цього року відкриє додатковий житловий корпус. Наразі у пансіонаті функціонують та приймають відпочивальників два корпуси, розраховані на 122 особи. Із введенням в експлуатацію нового приміщення сюди зможуть приїжджати ще 70 гостей.

Пансіонат «Галичина» оздоровлює залізничників Львівської магістралі уже 20 років. У 1993 році тут ввели у експлуатацію два житлових корпуси, хоча проектом було передбачено чотири житлових, адміністративний та медичний корпуси, а також велика їдальня на 500 місць. Цьогоріч будівельні роботи у пансіонаті відновилися, тож на початку вересня запрацює ще один корпус, який ще цього відпочинкового сезону зможе прийняти одну зміну відпочивальників.

«На сьогодні пансіонат вміщує 122 людини, сезон тут розрахований на 9 заїздів по 12 днів. Із добудовою нового корпусу ми зможемо приймати ще 70 гостей на кожен заїзд, — розповідає Дмитро Балясевич, директор ВП «Пансіонат Галичина» Львівської залізниці. — У 1993 році готовність цього корпусу складала 85%, однак завершити будівництво і ввести його в експлуатацію так і не вдалось. Через 20 років всі комунікації застаріли, додались нові будівельні норми, які потребують заміни систем електрозабезпечення, мають вищі вимоги до пожежної безпеки.  Відтак, будівельники під час ремонту замінюють електромережі, водопровід та каналізацію, проводять мережі зв’язку».

У номерах нового корпусу планують встановити кондиціонери, уже замінили старі вікна та двері на металопластикові, які виготовляє залізничне підприємство в БУ-4 (Івано-Франківськ). За словами директора пансіонату, у новому корпусі  будуть умови підвищеного комфорту – номери класу напівлюкс. До початку наступного сезону відпочинку, у 2015 році, планують також відкрити ще один житловий корпус та добудовувати їдальню.

Довідково. Пансіонат «Галичина» у смт. Лазурне функціонує 20 років. Тут щоліта оздоровлюються понад тисяча працівники Львівської залізниці та члени їхніх сімей. Станом на сьогодні функціонує перша черга будівництва пансіонату – два житлових корпуси, по 35 кімнат класу «Стандарт». У кімнатах є всі необхідні меблі, а також холодильник, телевізор, вентилятор та окремий санвузол.  Номери одно-, дво-, трьо- та чотиримісні. Пансіонат розташований на другій береговій лінії, до пляжу та моря — 300 метрів.

PEL_7650 PEL_7566

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: