Із зони АТО повернувся львівський священик

Отець Андрій Хомишин, священнослужитель Гарнізонного храму Святих апостолів Петра і Павла, протягом одного тижня перебував у Луганській області, поруч з бійцями Львівського батальйону територіальної оборони. По прибутті із зони АТО військовий капелан поділився враженнями від поїздки.

На початку серпня о. Андрій звернувся до Львівського обласного військового комісаріату, коли вирішив поїхати на Схід, щоб духовно підтримати українських вояків. Там священику й посприяли у відправці в місце дислокації Львівського батальйону. Капелан розповідає, що у перші дні для молитов було встановлено стаціонарну каплицю. Там проводились щоденні богослужіння, багато військових сповідались та причащались. Спілкуванню з Богом сприяла особлива атмосфера у молитовному наметі, адже його облаштували іконами та вишитими рушниками самі ж військові. До слова, українські орнаменти передали львівським воякам доброзичливі люди зі Стрийщини, щоб ті відчували підтримку з дому.

Разом з отцем Андрієм поруч з військовими перебувало ще троє священиків – зі Львівщини, Тернопільщини та Коломийщини. Один з них підтримував бійців на блокпості. О.Андрій розповідає, що завдяки Господу  його оминули критичні ситуації. На запитання, чи страшно було їхати в зону бойових дій, священик впевнено відповів: «Ні, страху не було. Я просто точно знав, що маю там бути».

Там, у гарячих точках, у військових виникає безліч питань. Їх хвилює питання життя і смерті, межі між обов’язком та гріхом, існування самого Бога. І за таких обставин вислухати, роз’яснити та підтримати – ось основні завдання військового капелана.

Юлія Кіндзерська, відділ по роботі з громадськістю Львівського ОВК

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: