Окупанти складають списки кримських татар, які мають зникнути, - Джемілєв

Окупанти у Криму готуються до війни з Україною та планують знищити кримських татар.

Про це в інтерв’ю виданню «Апостроф» розповів лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв, передаєЕспресо.TV.

«Крим обов'язково до нас повернеться, це лише питання часу. Мабуть, будуть страждання людей, хоча ми зараз і не розглядаємо військовий шлях вирішення питання. Однак у Криму окупанти вже готуються до цього», - зазначив  Джемілєв.

«У нас є інформація про те, що перш ніж почнуться військові дії з Україною, вони повинні знищити «п'яту колону» на території Криму. П'ятою колоною вони називають кримських татар. Ми навіть знаємо, що вони складають списки людей, які повинні зникнути або бути вбитими - і в першу чергу це члени меджлісу», - додав він.

За словами Джемілєва, кримські татари вели розмови з чеченцями і дагестанцями - контрактниками з Росії. «Вони кажуть, що їх посилали на війну з татарами, але татари, як виявилося, не воюють. Вони вже збиралися повертатися додому, оскільки татари не збираються воювати. Але їм наказали залишатися. Росіяни стверджують, що все одно буде війна з татарами. Ці контрактники нам говорили, що розуміють нас і бачать нашу правоту, але вони не можуть виїхати, так як в заручниках у Кадирова - члени їхніх сімей, яких можуть просто розстріляти. Тому якщо щось почнеться - вони змушені будуть робити те, що їм скажуть», - зазначив Джемілєв.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: