Турянський доручив розробити механізм для збалансування виробництва вугільних підприємств області

Влада Львівщини зробить все можливе, аби стабілізувати роботу ПАТ «Львівська  вугільна компанія».  Це дасть можливість не лише вчасно виплачувати заробітну плату працівникам підприємства, але й погасити заборгованість -  відтак зніме соціальну напругу, яка склалася сьогодні, – на цьому 22 серпня  під час наради щодо проблемних питань вугільної галузі області  наголосив т.в.о. голови облдержадміністрації  Юрій Турянський. повідомила прес-служба ЛОДА.

«Сьогодні ми маємо позитив в роботі вугільної галузі. Так, за 7 місяців 2014 року шахтами ДП «Львіввугілля» видобуто 912,5 тис тонн вугілля, що на 22,8% більше за 2013 рік, Також цього року пройдено 11,4 тис м гірничих виробок, що на 0,5 тис м більше за аналогічний період минулого року, і це безумовно великий плюс для області».

Однак, за словами Юрія Турянського, у роботі основних підприємств вугільної галузі області – ДП «Львіввугілля» та ПАТ «Львівська вугільна компанія» існує низка невирішених  проблемних питань, основне з яких заборгованість із виплати заробітної плати працівникам підприємства.

Також керівник області додав, що через брак фінансування у незадовільному стані знаходиться технологічне обладнання ПАТ «Львівська вугільна компанія» та через несвоєчасні розрахунки за спожиту електроенергію ПАТ «Львівобленерго» вимикає електропостачання, що унеможливлює роботу підприємства.

«Коли йде мова про стабілізацію роботи вугільної компанії, безумовно, керівництво ДП «ЛВК» повинно напрацювати спільні заходи та механізми щодо збалансування доходів і витрат підприємства», – підкреслив Юрій Турянський.

Т.в.о. голови ОДА дав доручення генеральному директору ПАТ «ЛВК» Андрію Перерві  підготувати звернення у Міністерство енергетики та вугільної промисловості України щодо зміни термінів розрахунків двох вугільних компаній за послуги збагачення вугілля.

Також Юрій Турянський  доручив департаменту розвитку інфраструктури, транспорту та ПЕК облдержадміністрації підготувати пропозиції щодо розроблення механізмів та умов інвестування підприємств вугільної галузі області.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: