Обама та Меркель вважають "гуманітарне вторгнення" провокацією та закликають Росію вивести з України війська

Президент США Барак Обама і канцлер Німеччини Ангела Меркель в ході телефонної розмови обговорили російсько-український конфлікт. Вони дійшли згоди, що вторгнення російського "гуманітарного конвою" є провокацією і закликали до виведення російських військ з України.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Білого Дому, передає Еспресо.TV.

"Лідери двох країн дійшли згоди, що відправка Росією конвою в Україну без схвалення цього кроку України є провокацією і порушенням суверенітету і територіальної цілісності України. Вони висловили стурбованість тим, що велика кількість російських військ знаходиться на кордоні України, присутністю російських військовослужбовців в Україні, обстрілами з Росії території України, що представляє небезпечну ескалацію (конфлікту – ред.)", - йдеться в повідомленні.

Лідери США та Німеччини вважають за необхідне, щоб Росія повернула свій "гуманітарний конвой" з України, погодилася на попередні умови Червоного Хреста і України щодо доставки гуманітарних вантажів в зону конфлікту, а також "вивела озброєння, військовий транспорт, персонал з території України, зупинила потік російського персоналу, військової техніки і бронетранспортерів в східну Україну". Обама і Меркель підкреслили важливість досягнення двосторонньої угоди про припинення вогню, закриття кордону України з Росією та ефективного прикордонного контролю.

Нагадаємо, вчора державний кордон України незаконно перетнули 227 російських вантажівок з гуманітарним вантажем. Конвой Російської Федерації з гуманітарним вантажем вже досяг Луганська. Очевидці виклали в мережу відповідні фотографії.

Канцлер ФРН Ангела Меркель заявила, що вона відчуває велику стурбованість у зв'язку з прибуттям російської автоколони на українську територію.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: