У Львові пройшла виставка зразків бронетехніки, якою користуються в зоні АТО (фото)

Голова Львівської обласної ради Петро Колодій, а також голова комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та комунальної власності Ярослав Качмарик привітали керівництво, курсантів та сержантів Академії сухопутних військ ім. Петра Сагайдачного з Днем Незалежності України, повідомила прес-служба Львівської обласної ради.

Під час зустрічі із військовими, представники обласної ради мали можливість ознайомитися із умовами навчання і перебування курсантів та сержантів Академії сухопутних військ імені Петра Сагайдачного. Водночас, очільник обласної ради Петро Колодій та голова бюджетної комісії обласної ради побували на виставці бронетехніки і озброєння, експоновані в рамках Дня відкритих дверей на базі цього військового навчального закладу.

Варто відзначити, що на виставці представлені зразки військової автомобільної техніки, стрілецької зброї, артилерійських систем, обмундирування та екіпіровки, які нині використовують українські армійці, що беруть участь в антитерористичній операції на сході держави.

Голова Львівської обласної ради також взяв участь в урочистій церемонії нагородження військових, які були в зоні ведення бойових дій в рамках антитерористичної операції.

Вітаючи військових з найбільшим державним святом – Днем Незалежності України, Петро Колодій акцентував увагу присутніх на тому, що завдяки нинішньому керівництву Академії сухопутних військ імені Петра Сагайдачного – генерал-лейтенанту Павлові Ткачуку, цей навчальний заклад заслужено вважається одним з кращих в Україні. Також голова обласної ради відзначив, що зусиллями і вмілими діями Павла Ткачука, на Львівщині вдалося зберегти Яворівський полігон і зробити з нього потужній тренувальний майданчик для бійців Збройних Сил України.

«На превеликий жаль, 23-тю річницю своєї Незалежності наша держава зустрічає на порозі війни: ворог безжально вбиває наших дітей руками найманців-терористів, руйнує домівки, демонструє свою військову міць на кордоні держави. Але сьогоднішнє покоління захисників Батьківщини мужньо стоїть на захисті своєї Вітчизни.

Наголошу, що антитерористична операція на сході України за далеко нерівних умов у боротьбі із супротивником – все є свідченням того, що українська нація є непереможною. Адже дух свободи, присутній в кожному патріотові, нездоланий!», – зазначив Петро Колодій.

Зі свого боку начальник Академії сухопутних військ генерал-лейтенант Павло Ткачук, звертаючись до особового складу Академії, наголосив, що нинішня війна на сході – це продовження багатовікової боротьби з російським імперіалізмом. Але українці завжди були відважною нацією, здатною боронити рідну землю. «Ми готуємо школу патріотів України. Це наш внесок у боротьбі за Незалежність України. Нині українське суспільство як ніколи єдине, а бойовий дух Збройних Сил України – на висоті. Значну частину тих, хто вступив цього року до нас на навчання, складають контрактники. Більше того, майже 40% зарахованих до Академії – це учасники АТО. Окрім того, випускники нашого навчального закладу із честю та гідністю виконують свій обов’язок перед народом і державою», – зауважив Павло Ткачук.

На завершення зустрічі голова Львівської обласної ради Петро Колодій та керівництво Академії сухопутних військ імені Петра Сагайдачного хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих в зоні АТО українських воїнів.

IMG_0548 IMG_0562 IMG_0566 IMG_0581 IMG_0603

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: