У Кремлі розповіли, про що Путін хоче говорити з Порошенком в Мінську

У Москві не виключають завтрашньої зустрічі президентів України і Росії Петра Порошенка та Володимира Путіна в столиці Білорусі Мінську.

У такому разі російський лідер хотів би обговорити «українську кризу», заявив прес-секретар президента Російської Федерації Дмитра Пєсков,  пише Еспресо.TV з посиланням на ДеПо.

Так, на питання, що Москва хотіла б обговорити з Києвом, Пєсков відповів, що мова піде про «внутрішньо українську кризу», питаннях, пов'язаних з гуманітарною допомогою, «щоб уникнути ситуації з невиправданими затримками».

«Це гуманітарна катастрофа в цілому, потоки біженців», - додав прес-секретар Путіна.

За його словами, буде порушена і тема діалогу Києва і східних регіонів України.

Крім того, Пєсков припустив, що в ході зустрічі будуть порушені економічні питання «в контексті підписання Україною Асоціації з Євросоюзом».

Нагадаємо, що завтра, 26 серпня, в Мінську має відбутися зустріч у форматі Україна - ЄС - «Євразійська трійка» (Білорусь, Казахстан, Росія) для обговорення питань, пов'язаних з виконанням Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, енергетична безпека і стабілізацію ситуації на Донбасі. Як повідомляв ДеПо, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що в Мінську Україна виставить перед Путіним три вимоги - відновлення контролю над кордоном, припинення поставок зброї, а також відгук російської агентури, що знаходиться в нашій країні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: