Меркель не пов’язує вихід із кризи на Донбасі з інтересами Росії

Канцлер Німеччини Ангела Меркель не пов’язує вихід з кризи на Донбасі з інтересами Росії.

Такий висновок можна зробити з відеозапису телевізійного інтерв’ю канцлера Німеччини національній компанії ARD, яке транслювалося у вихідні, пише "Європейська правда".

Як повідомлялося раніше, в неділю ввечері на сайті телекомпанії з'вилося повідомлення про інтерв'ю канцлера, а також вибрані цитати з нього.

Зокрема, ARD наводила висловлювання Ангели Меркель про те, що українці мають право на власні дії у зв'язку з можливим вторгненням Росії, однак у той же час канцлер зауважила, що має бути обраний шлях, який не шкодитиме Росії. Дане повідомлення було опубліковане задовго до трансляції відоеінтерв'ю.

Дана думка викликала обурення в ЗМІ.

Між тим, оригінальне відео, додане до новини згодом, свідчить, що думку Меркель у повідомленні ARD було вирвано з контексту. В фрагменті, що викликав непорозуміння, йшлося не про шлях виходу з кризи на Донбасі, а про економічні стосунки та євроінтеграцію.

Зокрема, Меркель, відповідаючи на питання про майбутні відносини України та Європейського Союзу, відзначила: "Поки що ми маємо угоду про асоціацію, таку як ми маємо з іншими країнами, наприклад з Туреччиною, щоби таким чином показати статус "близького сусіда"  і я хочу знайти такий шлях, який не зашкодить Росії. Ми хочемо мати також добрі торгівельні відносини з Росією, адекватні відносини, ми залежимо один від одного і маємо в інших частинах світу конфлікти, які ми разом мусимо розв'язувати".

Таким чином Меркель повторила думку багатьох європейських лідерів про те, що Угода про асоціацію з Україною не спрямована проти Росії.

Стосовно вирішення кризи на Донбасі, канцлер ФРН зазначила право України обирати свій шлях, однак висловила впевненість, що конфлікт має бути розв'язано політичними, а не військовими методами.

Варто також зауважити, що низка українських та закордонних ЗМІ, грунтуючись на повідомленні ARD, зробила також наголос на фразі про "згоду" Меркель на Інтеграцію України до Євразійського союзу.

Між тим, з оригінального відеозапису інтерв'ю також складається протилежне враження, а фраза про не заперечення євразійської інтеграції України в загальному контексті швидше схожа на жарт канцлера щодо російських сподівань з цього приводу.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: