Полонених десантників у Росії можуть визнати дезертирами

Матері десантників з російського Пскова, яких захопили сили АТО на території України, розповіли, що полоненими зацікавилося ФСБ

Про це на прес-конференції в Саратові заявила керівник місцевої Спілки солдатських матерів Лідія Свиридова, повідомив у своєму мікроблозі в Твіттеріr журналіст Антон Наумлюк, пише Еспресо.TV.

На прес-конференції була присутня мама десантника з Псковської дивізії Іллі Максимова, документи якого знайшли українські військові в захопленому 21 серпня російському БМД-2.

Свиридова розповіла, що 22 серпня до них прийшов дільничний і розповів, що ФСБ санкціонувала збір інформації про нього. Мати Максимова вважає, що «це може свідчити, що Максимова спробують представити дезертиром. І навіть якщо його повернуть, він сяде ». Вона розповіла, що подібні випадки вже є.

Як розповіли на прес-конференції, Максимов останній раз виходив на зв'язок 15 серпня і розповів, що перебуває «на навчаннях».

Така ж ситуація і з іншими службовцями Псковської дивізії: родичі військовослужбовців отримували від них інформацію останній раз 16-17 серпня.

Російські силовики і влада відмовляється розповісти, що з псковськими десантниками і де вони.

Матері заявили, що готові приїхати в Україну і забрати своїх синів і попросили українське Міноборони розповісти, кого вони затримали і чи живі затримані.

Керівниця Комітету солдатських матерів звернулася до жінок Росії із закликом дізнатися, де їх діти.

«Іграшки закінчені. Знайдіть свого сина, переконайтеся, що він там, де проходить службу », - закликала Свиридова.

Нагадаємо, вчора бійці АТО захопили в полон групу російських військових, які є представниками підрозділу 98-ої гвардійської дивізії 331-го парашутно-десантного полку, а сьогодні у мережі розмістили відео де десантники кажуть, що їм сказали, що вони направляються на військові навчання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: