Порошенко запропонував створити групу з моніторингу збитків для Митного союзу від Асоціації України з ЄС

Петро Порошенко також запропонував домовитися про створення моніторингової групи, яка буде моніторити реальний збиток для МС від асоціації України з ЄС

"Сьогодні ми можемо домовитися про створення моніторингової групи, яка буде моніторити реальний, а не гіпотетичний можливий збиток, - сказав Порошенко. - І після того, як цей збиток буде зафіксований, поговорити про механізми компенсації або захисту", повідомляє ІТАР-ТАРС.

Президент України також відзначив можливість початку діалогу про перехід до системи взаємного визнання сертифікатів, взаємного визнання укладення лабораторій для вирішення фітосанітарних проблем.

За оцінкою Порошенко, торговий оборот з Митним союзом впав на 30% "Що є невигідним як для України, так і для наших партнерів з ТС", - зазначив він. "Ні в якому разі не можна допустити сьогодні подальших погіршень умов торгівлі", - підкреслив президент України.

Порошенко особливо відзначив, що "на сьогоднішній день адаптація правової бази СНД до нових умов, у тому числі шляхом укладення нових секторальних угод, наприклад, з метою запобігання нетарифних бар'єрів в торгівлі є нашим ключовим пріоритетом".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: