У Мінську вирішується доля не тільки Донбасу, а й усього світу, - Порошенко

Президент України Петро Порошенко переконаний, що зараз у Мінську вирішується не лише питання врегулювання ситуації на Донбасі, але й доля всієї Європи.

Про це він сказав під час виступу на зустрічі Україна-ЄС-"Євразійська трійка", повідомляє його прес-служба.

"Сьогодні в Мінську, безумовно, вирішується доля світу і доля Європи. Саме так я оцінюю потенціал нашої зустрічі. Ми повинні разом знайти єдино правильне рішення, від якого залежить мир на континенті", - заявив Порошенко.

Він висловив переконання, що ніхто з учасників зустрічі не ставить під сумнів незалежність України і право її народу самостійно визначати своє сьогодення і майбутнє.

"Ми нікому не нав'язуємо і не хочемо, щоб хтось нав'язував нам форму внутрішнього устрою або інтеграційного напряму зовнішнього розвитку. Український народ зробив свій вибір на користь унітарної, демократичної, європейської держави", - підкреслив він.

"Україна є відповідальним членом міжнародного співтовариства і вимагає поваги до свого суверенітету, територіальної цілісності і кордонів відповідно до загальноприйнятих норм міжнародного права", - також додав він.

Водночас Порошенко підкреслив, що мета його візиту до Мінська сьогодні - зробити все можливе, щоб припинити кровопролиття і дати можливість почати складний процес пошуку політичного компромісу.

Нагадаємо, у вівторок в Мінську проходять п'ятисторонні переговори між представниками Євразійської трійки, ЄС і України.

Зокрема на них присутні Петро Порошенко і Володимир Путін, вони потисли один одному руки.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: