На Львівщині детально вивчають питання стосовно спорудження вітрової електростанції

У с. Орів Сколівського району відбулося виїзне засідання  постійної комісії обласної ради з питань молодіжної політики, фізичної культури, спорту і туризму Львівської обласної ради, повідомила прес-служба ЛОР.

       На цьому засіданні депутати вирішили на місці з’ясувати, якою є можливість впливу на навколишнє середовище промислового об’єкту вітрової електростанції „Сколівської вітрової електростанції”, яку планують збудувати на цьому місці.

         Приводом до виїзного засідання слугувало звернення до Львівської обласної ради директора ТзОВ «БІТТАК» Ігоря Бондаря з проханням розібратися із можливим впливом на об’єкт зеленого туризму у зв’язку з будівництвом біля нього вітрової електростанції.

         Представники ТзОВ розповіли депутатам, що відстань від найближчого об’єкта ВЕС, яких планують збудувати вісім, до житлового будинку становитиме 400 м. Власники висловили занепокоєння, що така близькість може негативно впливати на людей, а також на тварин і птахів.

         Зауважимо, що звернення стосовно будівництва „Сколівської ВЕС” поблизу території об’єкта зеленого туризму – готелю „Карпатські полонини” - розглядали також у постійній комісії з питань екології, природних ресурсів та рекреації Львівської обласної ради, у постійній комісії з питань інвестиційної та регуляторної політики, ПЕК, енергоефективності і розвитку підприємництва Львівської обласної ради. Також депутати скерували це звернення для розгляду в департамент екології та природних ресурсів Львівської обласної державної адміністрації, а ще – в Сколівську районну раду.

         Окрім того, детальний план території під будівництво та обслуговування „Сколівської ВЕС” розглядався на засіданні архітектурно-містобудівної ради управління архітектури містобудування та інфраструктурних проектів Львівської обласної державної адміністрації.

         За результатами розгляду були надані зауваження та пропозиції до містобудівної документації. Зокрема, в матеріалах пояснювальної записки було рекомендовано проектантам детально висвітлити питання впливу об’єкта будівництва на навколишнє середовище, зміну рельєфу території, візуальний скелет Карпатських гір, вплив на флору і фауну, відстані від забудови, наявності зелених насаджень, що підлягають знесенню, функціонуванню виробничої зони „Сколівської ВЕС” та її вплив на довкілля тощо.

         Голова постійної комісії з питань молодіжної політики, фізичної культури, спорту і туризму Львівської обласної ради Тарас Скиба зазначив, що для того, аби виробити спільну позицію щодо розвитку території з врахуванням позицій обох сторін, було вирішено за результатами поїздки рекомендувати провести ще одне засідання архітектурно-містобудівної ради управління архітектури, містобудування та інфраструктурних проектів Львівської обласної державної адміністрації. На нього запросять представників проектантів – ДП „Львівський Промбудпроект”, голів профільних комісій Львівської обласної ради, профільних департаментів, керівників ТзОВ „БІТТАК”, представників Сколівського району та Орівської сільської ради. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: