У львівському УТОСі для першачків проведуть перший урок

Напередодні Дня знань, 27 серпня, у Львові для дітей, батьки яких є членами Українського товариства сліпих, проведуть розважальний захід, покликаний піднести емоційний стан дітей перед новим навчальним роком. Так, завтра у Львівській територіальній первинній організації УТОС пройде свято «Перший раз у перший клас», повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

Спочатку діти з батьками будуть мати можливість проїхатися рідним містом на «Чудо-поїзді». Далі в приміщенні Львівської територіальної первинної організації УТОС (вул. Січових Стрільців, 5) їх чекатимуть старші товариші, учасники дитячого театру естрадної пісні «Дитячі мрії», які поділяться з майбутніми школярами своїм учнівським досвідом, проведуть їх в країну знань та привітають піснями.

Діток прийдуть привітати Герой України, член Львівської ТПО УТОС Юрій Шухевич та меценати, за кошти яких для першачків закуплені ранці та шкільне приладдя. Також організують солодке частування.

«Львівський міський осередок УТОСу, надаючи низку соціальних послуг для самих інвалідів, в той же ж час опікується і їхніми малолітніми дітьми. Незважаючи на складну ситуацію в країні, цьогоріч ми не зрадили традиції проводу діток в перший клас. Першого вересня за шкільні парти вперше сядуть 10 дітей, батьки яких є членами УТОС», - повідомила голова Українського товариства сліпих у Львові Любов Кукуруза.

Слід наголосити, що управління соціального захисту Львівської міської ради впродовж останніх років підтримує діяльність Львівського міського і обласного осередків Українського товариства сліпих, зокрема в рамках проведення заходів управління, календарний план яких розробляється і затверджується щорічно.

«Сьогодні у Львові налічується понад 1 тис. осіб з інвалідністю по зору І, ІІ груп. Їхнє життя – це постійна боротьба, боротьба з обставинами. Важливо, щоби ми як суспільство, яке декларує проєвропейські цінності, пам’ятали про потреби незрячих, сприяли їм у вирішені різних питань, адже лише разом можна змінювати обставини, які здаються нездоланними», – зазначає в. о. начальника управління соціального захисту Львівської міської ради Ігор Кобрин.

Довідка

Українське товариство сліпих як громадська організація, яка об’єднує інвалідів по зору, розпочало свою історію 4 червня 1933 року і зараз є однією з найбільших та найстаріших громадських організацій, які опікуються людьми з вадами зору. На Львівщині перший осередок УТОСу був створений у 1939 році.

Статутними завданнями організації є соціальний захист інвалідів по зору, їх трудова, медична та культурна реабілітація, матеріальна підтримка особливо потребуючих членів організації, сприяння у підвищенні навчального та культурного рівня, організація дозвілля.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: