Чотири країни ЄС блокують посилення санкцій, - Financial Times

Під час позачергового саміту Євросоюзу чотири країни-члена ЄС висловили незгоду з рішенням про розширення санкцій. Імовірно, через це санкції не були введені в дію останнім рішенням Європейської ради - рішення відкладене на тиждень.

Про це повідомляє видання Financial Times.

"Попри зростаючу очевидність того, що російська регулярна армія діє на Сході України, ЄС лишається розділеним питанні впровадження більш жорстких санкцій", - зазначається в статті, яка була опублікована за підсумками саміту.

Financial Times посилається на дипломатичне джерело, яке стверджує, що чотири країни - Словаччина, Угорщина, Чехія та Кіпр - "висловили занепокоєння щодо запровадження більш жорсткого ембарго.

Цього достатньо для зриву санкцій. Видання нагадує, що для ухвалення такого рішення потрібна одноголосна підтримка всіх країн членів ЄС.

За результатами дискусії стало зрозуміло, що Чехія, Словаччина, Угорщина і Кіпр мають свої зауваження щодо розширення санкцій.

Словацький прем'єр Роберт Фіцо особисто підтвердив інформацію щодо своєї країни, повідомляє Reuters. "Я залишаю за собою право вето щодо санкцій, якщо вони наноситимуть шкоду національнм інтересам Словаччини", - заявив він.

"Я вважаю санкції беззмістовними та контрпродуктивними... Доки ми не бачитимемо ефекту від тих санкцій, які вже запроваджені, немає жодного сенсу вводити нові", - заявив Фіцо.

Як відомо, керівництво Словаччини, Чехії, Угорщини та Кіпру часто дотримується проросійської позиції. Президент Чехії Мілош Земан нещодавно заявив, що в Україні триває "громадянська війна", Майдан був "лігвом бандерівських сил".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: