Норвегія допоможе Львову створити бізнес-інкубатор (фото, відео)

Сьогодні в приміщенні білої зали ЛМР було урочисто підписано меморандум про співпрацю між Львівською міською радою, Фундацією «Сід Форум Норвегія» та Міжнародним благодійним фондом «Сід Форум Україна». Співробітництво, зокрема, передбачає відкриття у Львові бізнес-інкубатора iHUB, повідомили у прес-службі ЛМР.

Основна мета співпраці сторін – розвиток малого інноваційного підприємництва та створення сучасної інноваційної інфраструктури, підвищення інвестиційної привабливості й реалізації потенціалу економіки України.

Пріоритетним є відкриття бізнес-інкубатора iHUB у Львові – місця, в якому на певних умовах і на певний час надають спеціально обладнані приміщення та інше майно суб'єктам інноваційної підприємницької діяльності, що розпочинають свою діяльність, з метою сприяння набуттю ними фінансової незалежності.

Сторони також підтвердили наміри здійснювати взаємну організаційну та інформаційну підтримку на стадіях створення, розвитку і подальшого функціонування бізнес-інкубатора iHUB для суб'єктів інноваційної підприємницької діяльності.

«Сподіваюся, що створення ІТ-бізнес-інкубатора сприятиме розвитку та підтримуватиме інноваційну систему міста Львова.  Завдяки діяльності цього центру з’явиться багато нових дуже цікавих стартапів, що в свою чергу  зробить свій внесок у розвиток інноваційних технологій у Львові. Ми добре розуміємо, що Україна – справжній центр технологій – їй лише необхідно допомогти із забезпеченням відповідної інфраструктури.  І саме це стане одним із завдань роботи нашого iHUB-центру. Таким чином, створивши бізнес-інкубатор, ми відкриємо доступ інвесторам до стартапів і талановитих підприємців міста Львова, які зможуть представити свою продукцію та ідеї у різних куточках світу. І мені дуже приємно, що саме таким чином ми розпочинаємо нашу діяльність у Львові», – зазначив Стейнар Хоель Корсмо, Голова Правління Фундації «Сід Форум Норвегія».

«Україна має величезний потенціал хороших спеціалістів у сфері ІТ. І не секрет, що Львів уже позиціонується на світовій карті як один із найкращих хабів у сфері ІТ- аутсорсингу. Наше завдання – комплексне, ми хочемо конвертувати вже успішний експорт ІТ-послуг у виробництво українських, львівських ІТ-стартапів. Це дозволить представити набагато більше можливостей саме у Львові та Україні загалом, а не за кордоном. Сподіваємося, що iHUB стане основним локомотивом руху ІТ-стартап-екосистеми Львова», – додав Дмитро Подолєв, Голова Правління Міжнародного благодійного фонду «Сід Форум Україна».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: