У Трускавці передали бійцям АТО два автомобілі, розпочали збір коштів на третій

Юлія Благиня

У Трускавці розпочали збір коштів для придбання ще одного автомобіля для бійців АТО. У перший день до скарбнички надійшло понад 6 тис.грн. Подібну акцію оголосила діаспора в Ірландії. У місті-курорті впевнені, що мине не багато часу і ще два таких потрібних транспортних засоби буде вручено тим, хто мужньо захищає територіальну цілісність і незалежність України.

Про це йшлося 7 грудня під час урочистої передачі бійцям АТО двох сучасних автомобілів, придбаних старанням трускавецької громади та діаспори в Ірландії, пише Дрогобич Інфо.

Розпочався хвилюючий захід з обряду посвячення автомобілів, який провели місцеві священики і окропили свяченою водою бійців АТО, які прибули до Трускавця.

Ідея придбання в Ірландії сучасного автомобіля для АТО належить місцевому художникові Олегу Олексину. Необхідні кошти збирали на аукціоні, на який пожертвували картини трускавецькі митці, а також серед людей. Як зізнався Олег Олексин, у нього виникали сумніви щодо того, чи вдасться зібрати необхідну суму, а це - 2 100 євро. Та ідею підтримали небайдужі люди із-за меж Трускавця, серед них - відомі музиканти. Серед жертводавців були навіть москвичі. І в результаті необхідну кількість гривень було накопичено, які і конвертували у євро. На другий автомобіль кошти збирав його брат Ігор серед діаспори в Ірландії. Вони купили не лише машину, а й багато речей, які знадобляться бійцям в зоні АТО.

Під оплески присутніх трускавчани передали ключі від автомобілів представникам 80 аеромобільної бригади на чолі з командиром взводу Василем Матієвим та командирові запасного батальйону добровольчого українського корпусу "Правого сектору" Тарасу Хамеру. З Тарасом ще мав бути заступник керівника Львівської обласної організації "Правий сектор", але він кілька днів тому був поранений, перебуває у шпиталі на Сході.

"Хочу вас запевнити, що українська діаспора Ірландії душею і серцем тут, на передовій, - сказав Ігор Олексин. – Розпочату роботу будемо продовжувати, доки Україна не вижене кремлівського агресора зі своєї землі".

Трускавчани також вирішили продовжити добру справу і напередодні розпочали збір коштів на ще один автомобіль для захисників Вітчизни в зоні АТО, де, до речі, виборюють територіальну цілісність і незалежність України 45 хлопців з міста-курорту.

Виступаючи на урочистому заході міський голова Руслан Козир зауважив, що ті, хто сьогодні захищає східні рубежі України – відважні люди, громадяни з великої букви. Від імені громади він низько вклонився і від щирої душі подякував їм.

Як зазначив мер міста, за останній рік ми стали матеріально біднішими, але духовно багатшими. Наш український дух став просто непереборний. Якщо є такі захисники Вітчизни, Україна є і буде сильною незалежною державою і займе чільне місце у світовому рейтингу.

Бійці АТО щиро дякували трускавчанам, українській діаспорі в Ірландії за допомогу.

"Завдяки вам ми неодмінно виженемо московського окупанта української землі", - сказав Тарас Хамер. "Те, що ви допомагаєте нам, робить нас сильнішими, а якщо ми сильні – нас не перемогти", - заявив Василь Матіїв. Він розповів, як у скрутний час їм допомагають втримати душевну рівновагу дитячі малюнки, які бійці розмістили на стінах. "Це єдина радість, яка в нас є", - зауважив воїн. А боєць батальйону оперативного призначення ім. С. Кульчицького трускавчанин Леонід Федевич розповів, що все, у чому він одягнений, придбано коштом громади. "Якби не ви, то я б стояв голий з автоматом", - зазначив солдат. Він розповів, як йому було приємно, коли виконуючи бойове завдання під Дебальцево, він отримав три великі пакунки з необхідною допомогою на його ім'я від стоматологічної клініки Лужецького.

До акції "З Україною в серці творимо дива" долучилися трускавецькі діти. Учні школи № 2 виготовили 111 ангеликів, які передали бійцям в зону АТО. Як зауважила їх наставниця, у їх виготовлення діти вклали багато емоцій. У кожному ангелику – коротенький лист-послання воїнам. "Кожен, хто триматиме цього ангелика, буде знати, що в нього є охоронець і він приведе його додому з перемогою".

Від пана Володимира бійці отримали 200 л пального для автомобілів і вирушили в далеку дорогу – виборювати Україні перемогу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: