1,7 тис. сімей біженців просять у Садового грошової допомоги 

Актуально про соціальний захист. Постановою Кабінету Міністрів України від 01 жовтня 2014 року N 505, яка набрала чинності з 7 жовтня 2014 року, передбачено надання грошової допомоги для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг, переміщеним особам, які обліковані органами соціального захисту населення, з дня звернення за її призначенням. Допомога виплачуватиметься по місяць зняття з такого обліку включно, але не більше, ніж шість місяців, повідомили у прес-службі ЛМР.

Призначення та виплату цієї грошової допомоги здійснюють органи соціального захисту населення за фактичним місцем проживання (перебування) за заявою рекомендованої форми.

Фінансування витрат, пов'язаних з наданням щомісячної адресної допомоги, здійснюється за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на надання пільг та житлових субсидій населенню на оплату житлово-комунальних послуг та за рахунок коштів, що надходять до державного бюджету у вигляді благодійної або міжнародної допомоги.

«За період дії урядової постанови №505 від 01.10.2014р. до відділів управління соціального захисту у Львові звернулось вже 1738 сімей. Грошова допомога є цільовою і призначена для покриття витрат на проживання сім'ї, у тому числі на оплату житлово-комунальних послуг. Вона надається у 2014 році для непрацездатних осіб (пенсіонери, інваліди, діти) у розмірі 884 гривні на одну особу, для працездатних осіб – 442 гривні на одну особу. 3агальна сума допомоги на сім'ю не може перевищувати 2400 гривень. Розмір отриманої грошової допомоги не враховується під час обчислення сукупного доходу сім'ї для всіх видів соціальної допомоги, що надаються відповідно до законодавства. Слід зазначити, що до наших відділів соціального захисту активно звертаються громадяни, їх кількість стабільно росте», - розповів в.о. начальника управління соціального захисту Львівської міської ради Ігор Кобрин.

Особам, які переміщуються з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції і стоять на обліку в структурних підрозділах з питань соціального захисту населення, у Львові слід звертатись до «єдиних приймалень» районних відділів управління соціального захисту.

Прийом громадян у «Єдиних приймальнях» районних відділів соціального захисту проводиться: понеділок – з 13 до 19 год.; вівторок-четвер – з 08 до 19 год.; п’ятниця – з 09 до 14 год.

Записатись на прийом в «Єдину приймальню» в режимі «он-лайн» та дізнатись більше інформації про різні види допомог можна на сайті «Львів соціальний»: http://www.social.lviv.ua.

Контакти відділів соціального захисту районів міста Львова:

 

Галицький: тел.:  261-44-50 (вул. Ф. Ліста, 5)
Личаківський: тел.:  235-71-62 (вул. Театральна, 10)
Залізничний: тел.:  295-82-28 (вул. І. Виговського, 34)
Франківський: тел.:  237-50-81 (вул. Генерала Т. Чупринки, 85)
Шевченківський: тел.:  252-28-40 (вул. В. Липинського, 11)
Сихівський: тел.:  254-64-80 (просп. Червоної Калини, 66)

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: