Львівських лікарів навчають зменшувати дискримінацію ВІЛ-позитивних пацієнтів

З вересня у Львові діє проект RESPECT «Зменшення стигми та дискримінації, пов'язаної з ВІЛ, до представників груп найвищого ризику в медичних закладах на території м. Львова», повідомили у прес-службі ЛМР.

З 1 вересня Львівське обласне відділення Всеукраїнської благодійної організації «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІДом» за підтримки департаменту охорони здоров'я Львівської обласної державної адміністрації та управління охорони здоров'я Львівської міської ради успішно розпочало реалізацію проекту RESPECT «Зменшення стигми та дискримінації, пов'язаної з ВІЛ, до представників груп найвищого ризику в медичних закладах на території м. Львова».

Метою проекту RESPECT є: розробка та впровадження політик і практик, дружніх до представників груп найвищого ризику і людей, які живуть з ВІЛ/СНІДом, у медичних закладах; розробка, пілотування та інституалізація тренінгових модулів, з врахуванням гендерного фактору, для медичних працівників, спрямованих на попередження та зменшення дискримінації, пов’язаної з ВІЛ, у медичних навчальних закладах з до- та післядипломної підготовки та підвищення кваліфікації лікарів і медичних сестер у пілотних регіонах; підвищення спроможності Мережі людей, які живуть з ВІЛ/СНІДом та її партнерів з впровадження – неурядових організацій у роботі над подоланням дискримінації  до представників груп найвищого ризику  у медичних закладах, а також інституціалізації зусиль, спрямованих на зменшення дискримінації.

В межах проекту заплановано провести тренінги для 720 медичних працівників шести пілотних закладів міста Львова, а саме: Львівського обласного клінічного наркологічного диспансеру, КЗ ЛОР Львівського регіонального фтизіопульмонологічного лікувально-діагностичного центру, Обласного шкірновенерологічного диспансеру №1, Комунальної 2-ї міської поліклініки, Пологового будинку №1 та Пологового будинку 3-ї міської клінічної лікарні. Однією з основних цілей тренінгів є сформувати толерантне ставлення до пацієнтів, які живуть з ВІЛ/СНІДом та представників груп найвищого ризику. Організатори проекту у м. Львові відчувають значну підтримку від департаменту охорони здоров'я Львівської обласної державної адміністрації та управління охорони здоров'я Львівської міської ради. Наразі вже було проведено три тренінги.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: