Порошенко розповів, про що домовився з Меркель та Олландом

У ході тристоронньої зустрічі з президентом Франції Франсуа Олландом та канцлером ФРН Ангелою Меркель сторони скоординували кроки, обговорили необхідні умови та графік підготовки до саміту в Астані у "нормандському форматі".

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Петра Порошенка за підсумками візиту президента України до Франції 11 січня.

"Зокрема, було окремо наголошено, що до початку роботи саміту має бути проведена зустріч міністрів закордонних справ та Тристоронньої контактної групи і погоджені конкретні подальші кроки в контексті реалізації Мінських домовленостей", - зазначено у повідомленні.

Також під час візиту до Франції президент України провів низку коротких зустрічей з лідерами країн ЄС, очільниками Євросоюзу та міжнародних організацій.

"Зокрема з прем'єр-міністрами Італії Маттео Ренці, Іспанії - Маріано Рахое, Норвегії - Ерною Солберг, Швеції - Стефаном Левеном, Ізраілю - Беньяміном Натаньягу, Словенії - Миро Цераром, Люксембургу - Ксав'є Бетелем, Президентом Румунії Клаусом Йоханнісом, Високим представником ЄС з питань зовнішньої політики та політики безпеки  Федерікою Могеріні та Головою Європарламенту Мартіном Шульцем, Генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтентенбергом та Генеральним секретарем Організації економічного співробітництва і розвитку (OECP) Хосе Анхелем Гурріа", - зазначили у прес-службі.

Як відомо, раніше канцлер ФРН Ангела Меркель та президент РФ Володимир Путін у ході телефонної розмови "підтвердили взаємний настрій і далі сприяти мирному врегулюванню в Україні, в тому числі з урахуванням реалізації мінських домовленостей".

При цьому Меркель наголосила: зустріч президентів у "нормандському форматі"  в Астані 15 січня, на якій планувалося обговорити способи вирішення конфлікту в Україні, не відбудеться поки не буде досягнуто реального прогресу виконанні Мінських домовленостей.

Українська правда 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: