25 січня стартує XII зимовий Європейський юнацький олімпійський фестиваль

Вже за кілька днів австрійський Форарльберг та Ліхтенштейн прийматимуть найкращих юних атлетів континенту на XII зимовому Європейському юнацькому олімпійському фестивалі (ЄЮОФ), повідомила Дивись. Інфо Оксана Вацеба.

Упродовж 25-30 січня 2015 року понад 900 спортсменів віком 14-18 років змагатимуться за нагороди престижного турніру у 8 видах спорту.

На ЄЮОФ-2015 збірну команду Україну представлятиме 21 спортсмен. Українці виступатимуть у 7 видах cпорту з 8: біатлоні, гірських лижах, лижних гонках, сноубордингу, стрибках з трампліну, фігурному катанні та лижному двоборстві. Львіщину на цих змаганнях представлятимуть гірськолижник Михайло Карпушин та лижниця Ольга Стефанишин.

Склад збірної команди України на ХII зимовий Європейський юнацький олімпійський фестиваль

Біатлон

  1. Бригадир Роман (Тернопільська)
  2. Дмитренко Валерія (Чернігів)
  3. Кошовець Владислав (Чернігівська)
  4. Кривонос Анна (Сумська)
  5. Сігеті Оксана (Чернігівська)
  6. Ситник Ганна (Київ)
  7. Телень Сергій (Чернігівська)
  8. Цимбал Богдан (Сумська)

Гірськолижний спорт

  1. Карпушин Михайло (Львівська)
  2. Мосорук Ірина (Івано-Франківська)

Лижні гонки

  1. Зубок Олена (Чернігівська)
  2. Головань Євген (Сумська)
  3. Орлик Андрій (Сумська)
  4. Стефанишин Ольга (Львівська )

Лижне двоборство

  1. Мазурчук Дмитро (Тернопільська)

Сноубординг

  1. Кашпур Артем (Київ)
  2. Кириченко Дарина (Київ)

Стрибки на лижах с трампліну

  1. Дроняк Христина (Івано-Франківська)
  2. Пасічник Степан (Тернопільська)

Фігурне катання

  1. Гожва Дар’я (Київ)
  2. Павлов Іван (Київ)

Довідково:

В 1990 році за ініціативи президента Міжнародного Олімпійського Комітету Жака Рогге, який на той час очолював асоціацію Європейських Олімпійських Комітетів (ЄОК), було ухвалено рішення про проведення один раз на два роки зимових та літніх Європейських юнацьких олімпійських днів (ЄЮОД). Саме так вперше називалися змагання молодих атлетів. Нині – Європейський юнацький олімпійський фестиваль став головним стартом для юних спортсменів континенту.

Представники України під егідою Національного олімпійського комітету беруть участь у ЄЮОФ з 1993 року (в 1991 році українські спортсмени виступали у складі збірної команди CНД).

Незважаючи на те, що Фестиваль має коротку історію (літні проводяться з 1991 року, зимові – з 1993-го), але вже зумів довести свою значимість. Аналізуючи склад учасників ЄЮОФ, можна простежити таку тенденцію, що більшість згодом потрапляє в основні збірні своїх команд і успішно виступають на Олімпійських іграх та інших міжнародних змаганнях.

В різні роки у Фестивалі брали участь такі відомі українські спортсмени, як Олімпійська чемпіонка з біатлону Олена Підгрушна, чотириразова Олімпійська чемпіонка з плавання Яна Клочкова, чемпіон світу з дзюдо Георгій Зантарая, а також світові зірки сучасного спорту: триразовий Олімпійський чемпіон Пітер Ван ден Хугенбанд (Нідерланди), дворазова Олімпійська чемпіонка з лижних гонок Крістіна Шмигун (Естонія), , Олімпійські чемпіонки з легкої атлетики Габріела Сабо (Румунія), Кароліна Клюфт (Швеція), з тенісу Жюстін Енен-Арденн (Бельгія), багаторазова призерка Олімпійських ігор Євгенія Раданова (Болгарія) та багато інших.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: