ДП “Львіввугілля” повинно працювати беззбитково

Про це учора, 12 січня, під час робочої наради з керівниками ДП “Львіввугілля” у Сокалі говорив голова Львівської ОДА Олег Синютка, повідомили у прес-службі ЛОДА.

Для цього керівники повинні запропонувати план роботи підприємства, за умови реалізації якого ДП “Львіввугілля” зможе самостійно господарювати. Цей план повинен включати питання вартості тонни вугілля, закупівлю вугілля теплоенергетичними станціями та підвищення ефективності роботи підприємства.

Зокрема, ДП "Львіввугілля" спільно з місцевою владою повинно забезпечити передачу соціальних об’єктів, які є на балансі підприємства, відповідним територіальним громадам.

Під час наради голова Львівської ОДА доручив в.о. генерального директора ДП "Львіввугілля" Ярославу Шаварському та міському голові м. Червонограда Ігорю Чудійовичу до середи, 14 січня, розробити графік передачі соціальних установ ДП “Львіввугілля” на баланс Червоноградської міської ради. Мова йде про дитячі садочки, стадіони, плавальний басейн тощо. На утримання цих об’єктів підприємству потрібно до 40 млн. грн.

Зі свого боку, голова ОДА Олег Синютка зазначив, що стан вугільної галузі — це одне з найпроблемніших питань області, яке потребує пошуку шляхів вирішення:

“Влада і шахтарі повинні виробити єдину спільну позицію для забезпечення стабільного розвитку вугільної галузі на території Львівщини”, — сказав О. Синютка.

Окрім наради в ДП "Львіввугілля", під час робочого виїзду до Сокальського району Олег Синютка провів зустріч у Сокалі з головами сільських рад, місцевими депутатами та активістами, нараду з керівниками місцевих органів державної влади, а у міській раді Червонограда — зустріч з представниками місцевих громадських організації та активістами.

У планах голови ЛОДА щотижневі робочі поїздки у райони області для вивчення ситуації та проблемних питань на місцях.

Довідка:

За 2014 рік шахтами ДП «Львіввугіля» видобуто 1622,9 тис.тонн вугілля, що на 281,7 тис.тонн, або на 21% більше від 2013 року. Зольність видобутого вугілля склала 46,1%, що на 0,3% більше від минулого року. Виробництво готового товарного вугілля за 2014 рік становило 872 тис.тонн, що на 159,7 тис.тонн, або на 22,4% більше від 2013 року.

Середньодобовий видобуток вугілля за 2014 рік склав 5303 тонн, що на 968 тонн, або на 22,3% більше від 2013 року.

Збільшення видобутку відбулось через введення в дію за рахунок власних коштів нових лав.

Державної фінансової підтримки за 2014 рік отримано 755,3 млн.грн., що на 223 млн.грн. менше від 2013 року.

За 2014 рік проведено 17,8 км гірничих виробок, що на 414 м, або на 2,4% більше від 2013 року.

Середньоспискова чисельність працівників ДП «Львіввугілля» за 11 місяців 2014 року склала 10 тис. 241 осіб.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: