Другий щорічний благодійний бенкет «Різдво на Святоюрській горі» створив майданчик для спілкування між Церквою та громадою (фото)

10 січня 2015 року до Митрополичих палат Святоюрської гори завітало багато гостей на спільне святкування Різдва. Благодійний бенкет «Різдво на Cвятоюрській горі» - це спільне святкування празника Різдва, для того, щоб творити майданчик для спілкування між Церквою та громадою міста в атмосфері відкритості і довіри, формувати коло людей, відкритих на добрі справи, та відновити традиції єдності громади, закладені Митрополитом Андреєм Шептицьким.

Про це Дивись.info повідомили у прес-службі ЛМР.

Культурні діячі, державні службовці, церковні меценати, приятелі у святковій атмосфері, колядуючи, прославляли Новонародженого Ісуса та, спілкуючись, планували втілення нових ідей для того, щоб формувати молоде покоління, реагувати на виклики сьогодення, об’єднуючи зусилля Церкви та громади міста.

Розпочався захід з привітання Митрополита Ігоря та владики Венедикта, які розділили Різдвяну Просфору, вітаючи усіх миром та надією у народження Христа. Радісною колядою ділилися з усіма Софія Федина, Оксана Муха, яскраво звучали інструментальні обробки у виконанні рок-гурту «РОКОКО», «Погорілко-бенд». Неординарний український рок-гурт «Рокаш» продемонстрував справжній фольк-арт-рок з Карпатських вершин. Чоловічий вокальний октет «ОРФЕЙ» запросив до спільної коляди усіх присутніх. А на завершення діти-сироти з будинку сімейного типу при Згромадженні сестер Пресвятої Родини показали вертеп.

Протягом усього вечора діяв Тихий Благодійний аукціон, на якому були представлені твори молодих митців, вітражистів, любителів давнього українського одягу. Серед них – Роман Пиза, Наталя Курій-Максимів, Максим Максимів, Михайло Батринюк, Іван Драган, Любомир Мартинюк, Наталя Гайдаш, Наталя Ророха, роботи Іконописної Майстерні Собору св. Юра.

Серед лотів Благодійного Аукціону було запрезентовано соціальні проекти, які підтримує Фундація Духовного Відродження: рух «За тверезість життя» (праця з алкозалежними), психотерапевтична група, яка працюватиме з родинами загиблих в зоні  АТО в рамках проекту «Люди для військових», а також два проекти Комісії у справах молоді – «ТОП 10 УГКЦ» та Школа Християнського Аніматора.

«Фундація організувала цей вечір, але хто створив свято? Всі ми! Адже що було б з того, якби Фундація все приготувала, запланувала, коли б Вас не було? Кожен з Вас, хто прийшов сюди – приніс радість, пережиття свята, світло, яке наповнює цей дім. Дякуємо Вам за Вашу присутність, за те, що Ви є з нами», – звернувся завершальним словом владика Венедикт Алексійчук.

DSC_0060 DSC_0109 DSC_0189

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: