Прокуратура: Бойовики випустили по блокпосту під Волновахою 40 снарядів

Бойовики атакували блокпост під Волновахою, в результаті чого влучили в автобус з мирними жителями, 40 снарядами "Граду".

Про це йдеться в повідомленні прокуратури Донецької області.

"У вівторок, 13 січня цього року, близько 14.30 год. бойовики терористичної організації "ДНР", грубо порушуючи існуючі домовленості та міжнародні норми, нанесли вогневий удар по блок-посту у місті Волноваха", - сказано в повідомленні.

"Достовірно знаючи, що автошляхом "Донецьк-Маріуполь" переміщуються лише цивільні особи та не припиняється рух пасажирського транспорту, терористи здійснили прицільний удар з використанням системи реактивного залпового вогню "Град", використавши понад 40 снарядів", - сказано в повідомленні.

Снаряди влучили в рейсовий автобус "Богдан", який рухався за маршрутом "Донецьк-Маріуполь".

Смертельні травми отримали 10 пасажирів автобусу. Поранення різного ступеню важкості отримали 13 осіб. Серед постраждалих 1 працівник міліції. Усім постраждалим оперативно надається медична допомога у найближчих медичних закладах.

На даний час рух по трасі призупинено.

На місці працює слідчо-оперативна група, до якої входять працівники МВС, Служби безпеки та прокуратури Донецької області.

Прокуратура Донецької області контролює хід розслідування у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 258 Кримінального кодексу України (терористичний акт).

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: