Процес виділення земельних ділянок для учасників АТО має бути максимально прозорим, - Синютка

На території області є достатньо визначених земельних ділянок для учасників АТО. Станом на сьогодні Львівська облдержадміністрація спільно зі Львівською міськрадою опрацювали близько 800 звернень учасників антитерористичної операції щодо виділення їм земельних ділянок під індивідуальне житлове будівництво. Більшість жителів області написали заяви на отримання землі у м.Львові та довколишніх районах.

Про це повідомив начальник управління архітектури, містобудування та інфраструктурних проектів облдержадміністрації Володимир Лаврін під час апаратної наради під керівництвом голови Львівської ОДА Олега Синютки, повідомила прес-служба ЛОДА.

Як розповів Володимир Лаврін, враховуючи обмежену кількість вільних земельних ділянок на території м. Львова, створено робочу групу з опрацювання звернень учасників антитерористичної операції та визначення критеріїв і механізмів виділення землі.

За результатами засідань цієї робочої групи вже зарезервовано ряд земельних ділянок для учасників АТО під індивідуальне житлове будівництво. Зокрема, серед них близько 450 ділянок у Пустомитівському районі (с. Давидів, с. Черепин), Жовківському районі – 60 ділянок (с. Малі Підліски, с. Ситихів, с. В.Грибовичі, с. М.Грибовичі, с. Гряда, с. Воля-Висоцька), м. Яворів – 15 ділянок, Городоцькому районі – 130 ділянок (с. Керниця, смт. Великий Любінь) та Кам’янка-Бузькому районі – 300 ділянок (с. Дернів).

«Робота щодо пошуку нових земельних ділянок на території області триває. Відповідні доручення щодо забезпечення землею місцевих учасників антитерористичної операції також отримали й органи місцевого самоврядування», - зазначив В.Лаврін.

Олег Синютка також наголосив, що процес виділення земельних ділянок для учасників АТО та членів їх сімей повинен бути максимально прозорим.

«Робочу групу буде переформатовано. Ми повинні максимально залучити наших військових, які воюють в зоні проведення антитерористичної операції на сході України, до питання виділення земельних ділянок. Цей процес, без сумніву, має бути максимально публічним, щоб пізніше ніхто не сказав, що десь було зроблено неправильно і непрозоро», - зазначив керівник області.

Окремо зазначимо, що Головне управління Держземагентства у Львівській області також сформувало перелік земельних масивів загальною площею 1420,9 га, які можуть бути надані учасникам АТО та членам їх сімей. Агентство видало 1032 накази про надання захисникам України дозволів на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок у власність для ведення садівництва (985 ділянок), особистого селянського господарства (38) та індивідуального дачного будівництва (9), загальною площею 150 гектарів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: