У Львові відбувся українсько-польський семінар з розвитку туризму

Представники гостинних садиб, готелів, ресторанів, туристичних підприємств, громадських організацій Львівщини взяли участь в українсько-польському семінарі «Як збільшити потік туристів? Обмін добрими практиками між Мазовецьким воєводством та Львівською областю», який відбувся у Львові сьогодні, 13 січня, повідомили у прес-службі ЛОР.

Захід відбувся за ініціативи Громадської організації «Інститут трансформації територій» та підтримки Львівської облради і департаменту міжнародного співробітництва та туризму Львівської облдержадміністрації.

Мета семінару полягає у сприянні зростанню туристичних потоків, розвитку малого підприємництва та приватних ініціатив, розбудови інфраструктури на сільських територіях, активізації діяльності громади у відродженні та збереженні культурної спадщини, а також налагодженні партнерських контактів і підготовки транскордонних туристичних проектів.

Як зазначила заступник начальника відділу внутрішньої політики та промоції регіону Львівської обласної ради Людмила Олдак: «Сьогодні Україна для Європи є джерелом здорових продуктів харчування. А в світлі того, що у держбюджеті України на 80% скорочено видатки на сільське господарство, українські фермери повинні розвивати свій потенціал, не чекаючи жодних дотацій від держави».

Під час заходу провідні експерти та практики в сфері туризму, власники готелів, ресторанів та агроосель Республіки Польща ділились власним досвідом у сфері створення успішного туристичного продукту, презентували туристичні маршрути Мазовецького воєводства.

«Досвід польських підприємців засвідчує, що не завжди потрібно чекати на кошти із зовні, треба почати з малого, поступово розвиваючи свою унікальну ідею, і тоді якісний екологічно чистий продукт сам знаходить свого клієнта. Нашу країну щороку відвідує багато туристів, то чому б не сприяти розвитку агротуризму, зокрема через популяризацію національної кухні?» – наголосила Людмила Олдак.

Нагадаємо, захід відбувся за ініціативи Громадської організації «Інститут трансформації територій» та підтримки Львівської облради і департаменту міжнародного співробітництва та туризму Львівської облдержадміністрації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: