Депутати Львова вшанували загиблих під Волновахою

Сьогодні, 15 січня, перед початком пленарного засідання сесії Львівської міської ради присутні вшанували хвилиною мовчання усіх, хто загинув від рук терористів. І в першу чергу мирних мешканців, які загинули на блокпосту під Волновахою, повідомили у прес-службі ЛМР.

«Народження Ісуса Христа і Різдвяні свята були для нас особливо болючими. Ми не могли зрозуміти, де поділось це внутрішнє бажання радіти, що Христос народився, тому що ти розумієш, який великий біль зараз переживають сім’ї тих осіб, які відстоюють наше з вами життя. Великий біль стався напередодні Старого Нового року, коли з життя відійшли звичайні мирні жителі, які були як кожен з нас. І ганьба нам, коли будемо так байдуже ставитись до свого життя, ганьба нам, коли вмирають безневинні, коли знищуються діти, жінки. І сьогодні нам, як ніколи, потрібно збиратись разом, щоб відбудовувати, підтримувати людське життя. Ми звикли до смерті і це проблема. Як ми з вами поставились до цього повідомлення, що стільки безневинних людей згинуло від рук терористів. Цей акт був засуджений представниками церков, це великий біль, але цей біль має бути великим внутрішнім поштовхом, щоб змінити своє життя», - зазначив о. Павло Дроздяк, капелан міської ради.

«Ми сьогодні багато говоримо про корупцію, про комітети, про боротьбу з корупцією, але чи розуміємо, що таке корупція, бо в соціальній доктрині церкви сказано чітко, що корупція - тяжкий гріх. Як не давати хабарі дуже чітко говорить доктрина церкви - там сказано, що не дати хабарі є своєрідне мучеництво, коли людина свідомо прирікає на певні незручності у суспільстві, щоб засвідчити свою віру в Христа.

Хабарництво, корупція є великим гріхом, який вражає і того, хто дає, і того, хто бере, і все суспільство загалом. Ці речі руйнують нашу державу, спотворюють суспільні відносини і рівень корупції є своєрідним показником морального стану суспільства в цілому і зокрема.

Ми повинні відновити верховенство закону в країні, яке базувалось на християнській чесноті, справедливості, коли кожен громадянин, незалежно від його фінансового становища, має ті ж права і обов’язки.

Сподіваюся, що цей рік, який ми почали, буде роком тяжкої боротьби за власну гідність кожного з нас, що він буде роком вибору між тим, чи я буду з Богом, чи з дияволом», - додав о. Павло Дроздяк.

а

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: