Європа, США та ООН засудили тероризм в Україні (відео)

Розстріл мирних людей неподалік Волновахи засуджують Європа, США та ООН. Американський держдепартамент покладає вину за трагедію на терористів.

«Обстріл автобуса, внаслідок якого загинуло понад десятеро осіб – жорстоке порушення міжнародних домовленостей із боку проросійських сепаратистів. Ми ще раз закликаємо Росію виконувати Мінські домовленості та припинити військову підтримку сепаратистів,»- заявляє речниця держдепу США Марі Ґарф.

Держдеп США також закликав до відновлення суверенітету України відповідно до визнаних кордонів і негайного звільнення всіх заручників. Співчуття родинам загиблих висловили і європейські дипломати.

«Ми подумки з родинами загиблих. Ці події підкреслюють необхідність суворого дотримання протоколу про припинення вогню. Тривале припинення вогню залишається ключем до політичного врегулювання на основі поваги до суверенітету України та її територіальної цілісності,»- підкреслює речниця Єврокомісії Мая Косьянчич.

Розслідувати вбивство мирних громадян вимагає Рада Безпеки ООН та члени Радбезу. Про це йдеться в офіційній заяві, проти якої виступила російська делегація. Росія в трагедії поруч Волновахи звинувачує українських силовиків.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: