Порошенко віддав Гонтареву на "розтерзання" депутатам

Завтра Верховна Рада заслухає звіт голови НБУ Валерії Гонтаревої та голосуватиме за її відставку. Але все це буде лише виставою, тому Валерія Олексіївна може не перейматися щодо власної відставки.

Власне, сьогодні зранку планували разом з Гонтаревою запросити і генерального прокурора Віталія Ярему, і навіть збирали підписи за його відставку (назбирали щось близько 60-ти підписів), проте ближче до вечора було вирішено заслухати звіти усіх силовиків аж в лютому. За словами спікера, Володимира Гройсмана таке рішення пов’язано з питанням державної таємниці. Аби Ярема не сказав в прямому ефірі зайвого, він отримає можливість відзвітувати на спеціальному закритому засіданні разом з міністром оборони Степаном Полтораком.

Отже відчути на собі гнів парламентарів доведеться виключно голові НБУ. Проте їй не варто чогось боятися, адже, за словами джерел Еспресо.TV у парламенті, ніяких кадрових наслідків не передбачається, попри всю критику на адресу Гонтаревої за обвал гривні, адже голосів у парламенті за її відставку просто немає.

За словами джерел, в парламенті буде розіграна "багатоходівка", мета якої просто дати можливість випустити пар. Все відбуватиметься наступним чином – Гонтарєва прийде до сесійної зали, виступить перед нардепами. Після цього наприклад радикалу Олегу Ляшку дадуть можливість довго, старанно і голосно кричати про злочинні та безвідповідальні дії керівництва Нацбанку. Але під час голосування достатньої кількості голосів за недовіру голові Нацбанку просто не буде і Валерія Олексіївна продовжить працювати і далі.

Не виключено, що подібна комбінація буде розіграна і з Яремою уже в лютому і без зайвої уваги журналістів.

Отже, і Гонтарева, і, тим більше, Ярема, ризикують лише почути на свою адресу багато не надто приємних "епітетів". А далі можна спати спокійно.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: