Ключові міжнародні гравці не розуміють українську стратегію, – РНБО

Євросоюз і США підтримують Україну, в той час як інші "ключові гравці" не розуміють стратегію України.

Про це йдеться у повідомленні Інформаційно-аналітичного центру РНБО за підписом заступника голови центру Володимира Полевого.

"Позиція ЄС та США зводиться до оцінки дій бойовиків як терористичних і, відповідно, до підтримки України. Разом з цим ключові гравці на міжнародній арені вимушені будувати власну політику, часто не розуміючи стратегії України", – вважає Полевий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Я-Волноваха»: жахливі спогади вцілілих людей (відео)

За таких обставин, на його думку, можна розглянути наступні сценарії розвитку ситуації – визнання Україною "ДНР" і "ЛНР" терористичними організаціями з метою змусити їх виконувати мінські угоди; посилення терористами агресії за підтримки Росії з метою змусити Київ визнати псевдо республіки і збереження нинішньої ситуації.

Полевий вважає, що при першому сценарії терористи будуть витіснені з України в Росію, яким вони також не потрібні, тому Москва буде вимушена шукати шляхів до усунення керівників терористів та до зміни форматів тиску.

Реалізація другого сценарію, переконаний Полевий, залежить від Москви і не виключає перший сценарій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія може розпочати повномасштабну війну (відео)

"Головна відмінність полягає в тому, хто саме диктуватиме стратегію боротьби: Москва чи Київ?" – запитує він.

Третій сценарій, тобто збереження нинішнього становища, не зможе тривати довго, вважає аналітик. На його думку, це поглибить невідповідність фактів об’єктивній реальності, що може спровокувати глибоку соціально-політичну кризу в Україні.

З огляду на це у повідомленні рекомендується така логіка дій української влади: мобілізація, визнання "ДНР" і "ЛНР" терористами та заочний суд щодо їх лідерів, припинити економічну співпрацю з тими, хто співпрацює з терористами, отримати міжнародну допомогу для переселенців, посилити міжнародну діяльність з метою протидії агресії Росії.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: